Mózes miért nem léphetett az ígéret földjére?
Tegnap láttam egy filmet Mózesről, ahogy kivezeti a zsidókat egyiptomból, és az volt a vége, hogy "Mózesnek ugyan nem engedte Isten, hogy az ígéret földjére lépjen, de azt megengedte neki, hogy megpillanthassa azt"
miért nem engedte?
"Mózes elhívása előtt nagyon indulatos ember volt, még embert is ölt. Ezért kellett 40 évig a pusztában élnie"
Bocsánat, de nem ezért kellett 40 évig a pusztában lennie.
"ahol Isten megtanította arra, hogyan győzhet az indulatain, és a világ legszelídebb emberévé vált. Így tudta kivezetni a népet Egyiptomból. "
Bocsánat, de nagyon nem jó a sorrend, ugyanis emberölés-kivonulás-indulatos kőtáblatörés pédául-vándorlás. Nem így tudta, mert előtte vezette ki.
A többi sem pontos szerintem, de bocsi hogy beleszóltam.
"Mózes ezek után sokszor könyörgött az Istennek, hogy engedje be az ígéret földjére. Isten azonban sokkal jobbat készített neki, mert a valódi Ígéret földjére a Mennybe kerülhetett."
Mellékesen Isten nem büntet (szerintem), hogy minél nagyobb szívásod legyen itt, hogy bejuthass. Nem az Isten igéje, hogy Uram, kérlek verj meg nagy csapással, hogy bemehessek, hanem hogy én utáljam meg ezt az életet a vele járó bűneivel, követve Krisztust a mi Urunkat.
Már bocsánat...
"Egyik leghiresebb katonai hadmuvelete Jeriko varos bevetele volt,"
Nem azért, de semmi katonai hadműveletet nem műveltek Jerikoban. Azt tették, amit az Úr mondott. Azt még én is tudom, hogy körbesétálgatni a városon, amit be akarunk venni, nem valami jó haditerv.
40 évvel ezelőtt, Mózes kémeket küldött az ígéret földjére, hogy kikémleljék azt. Amikor a 12 kém visszatért, 10en közülük azt mondta, hogy nem fogják tudni elfoglalni azt a földet, mert olyan emberek élnek ott, akiket ők nem tudnak legyőzni. És a nép arra a 10 emberre hallgatott. Akkor Isten "megharagudott" rájuk a hitetlenségük miatt, mert az Istennel való életnek pont az a lényege, hogy nem a saját magunk erejére támaszkodunk és nem abban bízunk, hanem az Úrban. Ezért Isten megvárta, hogy meghaljanak azok az emberek, akik nem hittek az Ő ígéretében, hogy nekik fogja adni az ígéret földjét. Voltak harcosok közöttük, de nem az volt az erősségük, hanem Isten. És közben Isten gondoskodott róluk, pl.a mannával, vízzel, a ruháik és "cipőik" nem mentek tönkre 40 évig.
És szerintem meg 40évig harcosokat képezni tök felesleges, mert annyi idő alatt kiöregszik nagyrészük és már ugysem tud úgy harcolni, ahogy kellene.
Péter írja: "Jézus Krisztus Mózes után közel 1500 évvel született. Mindamellett Ő volt az, aki "szemtől szembe beszélt Mózessel, mint ahogyan ember szokott a barátjával". Ezt hívja a teológia Jézus Krisztus preegzisztenciájának, vagyis arról van szó, hogy Jézus krisztus már születése előtt is élt, sőt a Biblia szerint Ő teremtett minket."
Ezek szerint Jézus és Isten ugyanaz?
Ennél nagyobb zöldséget nem olvastam még. A butaságnak tényleg nincs határa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!