Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit, vagy kit ábrázol az...

Mit, vagy kit ábrázol az útállatos kép?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy mendemonda, de a zsidó templomokban volt egy útállatos kép, melyet le is kellett köpni... Tanácstalan vagyok, ki volt ez a szent, vagy álszent, kit így pellengérre vetettek???
2011. okt. 2. 11:11
 1/6 anonim ***** válasza:
42%
nincs ilyen kép.
2011. okt. 2. 11:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Már hallottam ezt a kifejezést, szóval biztos van ilyen, de hogy kit vagy mit ábrázol, azt nem tudom.
2011. okt. 2. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is szokta mondani nagyanyám, hogy olyan csúnya, mint zsidó templomban az utálatos kép.

Szerintem ez ahhoz kapcsolódhat, hogy a zsidók elítélték a bálványimádást, és lehet volt a templomukban valami kép, ami utálatos volt számukra vagy nem tudom. :D

2011. okt. 3. 07:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Én ilyet még nem is hallottam. Remélem ez nem valami bújtatott zsidózás. Ellenben japánban sokáig szokás volt a fumie azaz szentképtaposás. A kereszténység gyanújába keveredett embernek meg kellett taposnia a Krisztust, a Madonnát vagy kettejüket ábrázoló képet. Aki nem tette meg, azt "stílusosan" keresztre feszítették. Ez a III. Tokugawa sógun Iemitszu idejétől volt így, a shimabarai keresztény felkelés miatt.
2011. okt. 3. 09:48
 5/6 anonim ***** válasza:

"...szóval biztos van ilyen..."

leírtam az első válaszba, hogy ilyen nincs.

ne találgassatok. nincs utálatos kép.

2011. okt. 3. 14:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Én erről még soha nem hallottam; de ez semmit nem jelent.

Ezért rákerestem, és a következőket találtam:

Egy vélemény / magyarázat:

"A zsidó templomban nincs kép; ezért ha lenne, utálatos lenne."

Raj Tamás rabbi szerint: "Ilyen jelkép nincs a mi vallásunkban, legfeljebb az antiszemiták terjeszthetnek ilyesmit ."

Forrás (7. válasz):

[link]

Találtam egy ilyet is:

"Van egy név, amire a zsidók csak utalnak, nem mondják ki. Számukra az az utálatos."

Erről tud valaki valamit esetleg? Mert tudomásom szerint Isten nevét nem mondják ki, de az a név viszont nem lehet utálatos előttük...

Előre is köszönöm. :)

2011. okt. 4. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!