Az baj ha nem hiszek istenben?
A kérdésre a válasz attól függ, hogyan definiálod azt, hogy "baj", és azt, hogy "Isten". :)
Megtehetjük, hogy csak abban hiszünk, amit látunk, de nem mindegy, hogy melyik részünkkel akarunk látni. :) Aki hisz, az nem a szemével néz a láthatókra, hanem a szellemével a láthatatlanokra. Én, mivel úgy hiszek, mintha látnám a láthatatlant, ezért tulajdonképpen én sem teszek mást, mint hogy abban hiszek, amit látok. Nem a szememmel, hanem a szellememmel. Ha úgy tetszik, állandóan látom Istent, és le sem veszem róla a (lelki) szemeimet, mint ahogy a kutyák sem veszik le a szemüket a gazdájuk kezéről, hanem állandóan azt lesik, mi lesz a következő lépés.
Hadd idézzek ezúttal nem a Bibliából, hanem egy irodalmi műből:
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." (Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)
Egy a biztos: én sosem fogom megbánni, hogy hiszek Őbenne, de te még megbánhatod, hogy nem hittél benne. Nekem nem baj, hogy nem hiszel, az a kérdés, hogy neked baj-e. A döntés a tiéd.
(Tp.)
"Az élet csodája a természetből alakult ki,és nem mende-monda ős történetekből!"
Nos te az-e világi életnek örvendezel,nem a természetnek.És a magyar nyelv amelyet most használni tudsz az sem a mai kor kezdetéből származik.Ha pedig jobban megnyitod szemeidet ,láthatod hogy nem a természetben élsz hanem zsendült egészséges életben ,és egy lakásban amely a te kényelmedet szolgálja.És még a természetet sem ismered igazán ,nem láttál mindent.Az Univerzum pedig a mai tudománynak sem tárta fel magát.Remélem eljön az idő és felismered az Igazságot amelyet még nem ismersz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!