Hányan voltak az egyiptomiak, akik belefulladtak a Vörös tengerbe?
Mivel semmi történelmi bizonyíték erre nincs, érdemes ezta rész némi kétkedéssel fogadni.
Pedig az egyiptomiak elég rendszeres nép voltak,általában mindent felírtak.
Pedig volt amikor sikerült a törlés az Egyiptomiaknak. Az egyik női Fáraóról például már csak ha jóltudom a kb 20. századi régészeti feltárások tanúskodnak, mert a férfi fáraók szégyellték hogy több ideig uralkodott nő létére, ezért kivésették a nevét.
A kérdéshez pedig: A Bibliában ninca feljegyezve a katonák száma akik üldözték Mózes népét.
"A kérdéshez pedig: A Bibliában nincs feljegyezve a katonák száma akik üldözték Mózes népét."
Kínos is lett volna a "Ne ölj!" után, hogy Mózes hány emberre zúdította rá a tengert.
Szerintem az egyiptomiak nem szégyellték a női fáraókat. A fáraó egyik jelképe a hosszú kecskeszakáll, ezért ábrázolják a női fáraókat is így. Az egyik leghíresebb fáraó-nő Hatsepszut, róla készült olyan szobor, amin szakálla van, de olyan is, amin női mellei.
Azért azt tudjuk,hog a bibliai számokat nem kell olyan komolyan venni. Ha a zsidó háborúkban megölt ellenségek számát összeadjuk,akkor kiderül,hogy akkoriban 12 milliárdan éltek a földön,de a zsidók mindet megölték.
Tehát a számokkal óvatosan
Mozesnek a Voros tengeri atkeles utan adta at Isten a tizparancsolatot, tehat technikailag meg nem volt "ervenyben" ez a parancs. Tovabba az egyiptomiak szinte semmit nem jegyeztek fel kudarcba fulladt katonai kiserleteikbol.
Tovabba: A Voros tengeri atkeles soran a Biblia leirja, hogy szel tamadt, aminek koszonhetoen kettevalt a viz. Namarmost. Aki egy kicsit is jartas foldrajzban, az tudhatja, hogy a Voros tenger bizonyos reszei mocsarosak. Azaz ha a szel feltamad es kiszaritja azt, akkor joforman szaraz labbal at lehet kelni. Tudni kell azt is, hogy Mozes 40 evig pasztorkodott azokon a teruleteken, ahol ez a csoda tortent, igy kivaloan ismerte a terepet es az idoszakaszokat, amikor at lehetett kelni a Voros tengeren. Ami valoszinuleg valojaban tortent, az az volt, ahogy mar fentebb leirtam: Mozes atvezette az Izraelitakat a Voros tengeren a nap azon szakaszan, amikor a szel elegge kiszaritotta azt a reszet a tengernek, hogy biztonsagban, szaraz labbal at lehetett kelni rajta. Mikor a nep mar atvonult, a szel lecsendesedett es a mar ismet mocsaras vizre megerkeztek az egyiptomiak a harci szekerekkel, akik termeszetesen odaveszetek. Egyebkent az atkeles a tenger azon szakaszan tortent, ahol igenis at lehet kelni ugymond szaraz labbal a tengeren, tehat a tortenet teljesen hiheto. Tovabba utananeztem egy kicsit a dolgoknak es talaltam olyan feljegyzeseket es kepeket, miszerint a Voros tengerben regi egyiptomi harci szekerek kerekeit fedeztek fel a hetvenes evekben. Ki-ki dontse el maga, hogy hisz-e a tortenteknek, vagy sem. En hiszek.
Tovabba Mozes nemcsak Isten profetaja volt, hanem egy zsenialis katonai hadvezer is, aki az akkori izraelita hadsereget vezenyelte. Ezt bizonyitja az atkeles a tengeren is, plusz a ravasz trukk, amit a tuzoszloppal alkalmazott, hogy megvakitsa es becsapja az oket uldozo egyiptomiakat.
Tisztelt 22:15!
A "Ne ölj" 8. parancsolat a Bibliában az élet jogtalan elvételét jelenti.
Ha érdekel a téma akkor ajánlom figyelmedbe Dr. Reisinger János irodalomtörténész előadássorozatát a 10 parancsolatról:
6. parancs :)
Nehéz megmondani, mikor jogos az ölés és mikor nem.
Meghallgattam, és szerintem az ölés minden formája lehet lelkiismereti kérdés. A lelkiismeret pedig addig tágítható, ameddig az egyén el tudja viselni. Ez is lelkiismereti kérdés. :)
Az abortuszról például radikálisan eltérő véleményeket is hallottam már keresztény szemszögből.
Aki szándékosan/gondatlanságból öl, de megbánja, azt szerintem nem kell halálra ítélni. Aki nem bánja meg, sőt élvezetét leli a vérontásban, annak torz az elméje, gyógyítani kell - ha sehogy sem megy, számára a halál nem büntetés, hanem megváltás - ebből adódóan legyen humánus (nem Özönvízbe/Vörös-tengerbe fojtás, épület ráomlasztás).
Nekem ezek a történetek elfogadhatók, amennyiben szimbolikusak, és a népek típusokat jelölnek. Ha valóságos, úgy nem hiszem, hogy a leigázott népek minden tagja menthetetlen lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!