Újpogányok! Ti szoktatok olyan "istentiszteleteket" tartani, ahova kívülállók is elmehetnek?
Aki újpogány, az nem így hívja magát, úgyhogy kicsi az esély, hogy erre a kérdésre válaszol Neked. (én nem vagyok az, csak volt szerencsém párhoz...) Mindnek megvan a maga vallási neve. Pl. táltosok, ősmagyar vallásúak stb.
Egyébként szoktak tartani.
11:17
Idáig én is eljutottam...:)
Mi az hogy új pogány??
Mért mi lett a régiekkel??
Szerinted a pogány az egy vallás vagy mi??
A pogányt ateista emberekre mondják akik nem hisznek az egyházban. Istenbe hihetnek ugyan meg fölsöbb erőkbe meg ilyenek.. csak nem járnak templomba meg összejövetelekre...
Mit jelent a pogány? Mi lehet az újpogány? *-)
A „pogány” szó a latinban -> paganus jelentése: „vidéken lakó”, falusi. Ebből „pagus” származik a paraszt szavunk. Valószínű már az avar szóhasználatban előfordult valamelyik változata, később átvették egyes szláv nyelvek használói is mind pld a szlovén és a horvát. A szót a honfoglalás kori időktől, a nyugati nemzetek, a katolikusok, többek között a magyar ember vallására, a több isten hívőkre alakítgatta, az eredeti jelentését átformálva, pld a sámán, a nem keresztény, a nem zsidó, a nem mohamedán emberek jellemző gúnyos megkülönböztető elnevezése. A magyar a mindenkori pogány.
Forrás: [link]
Egyébként igen. Vannak olyan események (főként nyáron), amikor hatalmas tábortüzeknél gyűlünk össze és sámán dobkíséret mellett éneklünk. Megemlékezünk a napfordulókról (az őszi most szombaton lesz aktuális), december 21-én hegytetőkön ünnepeljük a fény újjászületését, tábortűz mellett, virrasztással, határokon innen és túl, minden magyar földet átívelő fénylánc keretében.
Ja, és nem vagyok wicca :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!