Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon a ma egyre gyakoribb...

Vajon a ma egyre gyakoribb pánikbetegség lehet az a bizonyos félelem, amit a Bibliai jóslat emleget?

Figyelt kérdés
Nem vagyok nagyon jártas vallási témában, de olvasgattam bibliai jóslatokat és az egyik arról szólt, hogy az utolsó időkben félni fognak az emberek.Arról nem írt, hogy mitől, úgy értelmeztem, hogy ez egy megmagyarázhatatlan rettegés lesz.Nos, arra gondoltam, talán ennek lehet az eredménye az a rengeteg pánikbetegségben szenvedő manapság? Tudom, hogy az ókorban is létezett már ez a betegség, de az tény,hogy manapság a pánik terjed, akár az influenza.Mi a véleményetek?
2011. aug. 23. 21:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"az utolsó időkben félni fognak az emberek."

a félelem mindig is jelen volt az emberek életében,amióta ember él ezen a bolygón.ennyi erővel már az ókorban az utolsó időket kellett volna élnünk....a gonoszság a félelemből táplálkozik;a történelem folyamán rengeteg gonoszságot tettek az emberek,csakúgy,mint ma.

a pánikról annyit,hogy a pszihológia igyekszik "divattá"tenni ezt is,mint sok más lelki problémát,mert így olajozottan megy az ipar.lehet különböző új gyógyszereket piacra dobni,és lekaszálni a pénzt.

"A pánik eredete

A pánik szó mitológiai eredetű: eltúlzott, oktalan rettegést jelent. Pán görög pásztoristenről kapta a nevét, akinek több rossz szokása is volt. Gyakorta „szexuálisan zaklatta” a környék lányait, aminek ők nem igazán örültek, mert Pán csúnya volt, félig kecsketestű és félelmetes hangokkal riogatta az embereket. Ám valódi veszélyt senkire nem jelentett: indokolatlan, 'páni' félelmet keltett. Maga a betegség nem új keletű, ám csupán néhány évtizede nevezik pánikbetegségnek. A pánik fogalma mára elveszteni látszik eredeti tartalmát, és lassan marketingeszközzé válik. A túlzott propaganda tette aránytalanul félelmetessé."

2011. aug. 25. 08:32
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, érdekeseket írtatok :)
2011. aug. 27. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!