Melyik vallás okozta a legtöbb szenvedést az emberi történelem folyamán?
Kedves mab, látom nagyon érdekel mások elképzelése a vallásokról, sok kérdésed láttam már, többre válaszoltam is, ahogy te is 1-2 általam feltett kérdésre :) Engem is érdekel.
Régen sok olyan vallás volt, melynek véres rítusai voltak, és akár többszáz embert is kivégeztek egy-egy áldozat során... én azt mondanám, hogy a kereszténység okozta a legtöbb kárt. A középkori inkvizíciótól kezdve egészen addig a pontig, hogy okos, értelmes embereknek lelki bajokat okoz 1-1 vallási kérdés (pl.: "Megcsaltam a férjem, megbocsát nekem Isten?" hosszas ecsetelés után sem ejtett egyetlen egy szót sem arról az emberről, akivel együtt él, aki szereti, jobb esetben, hogy ő hogyan bocsátana meg neki, stb... kizárólag Isten miatt aggódott, a férjét meg sem említette... vagy a másik:"Mindig maszturbálok, aztán megbánom, és félek, már nem tudok aludni, hogy Isten megbocsát-e, nem tudok ellenállni, bár utána bűntudatom lesz." Na ezt már nem tartom normáils dolognak...)
Tudtommal te buddhista vagy. Talán ez az a vallás, amely a legkevesebb kárt okozta és okozza.
Szia!
A hamis vallás okozza a legtöbb szenvedést az emberi történelem folyamán, ahol "megvan a kegyesség látszata, de magtagadják annak erejét" - ahogyan Pál apostol fogalmazza. A hamis vallás megismerhető arról, hogy szeretetet hírdet, de közben tűzzel vassal írtja és üldözi azokat, akik kiállnak az igazukért.
Üdv. Péter
Kedves mab!
Nem tudom, mit szeretnél elérni ezzel a kérdéssel...
Senki nem fog tudni pontos kimutatást, statisztikát mutatni neked erről, gondolom, ezt te is tudod. Egyéni véleményeket hallhatsz csak, melyeket sok összetevő befolyásol (saját hitek, történelmi ismeretek vagy azok hiánya, érzelmek, előítéletek, stb.). Ezzel pedig szerintem csak veszekedésre, gyűlölködésre adsz alkalmat.
Ha ebből bármi jó is ki fog jönni - bár eddig nem úgy néz ki - , akkor elnézést kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!