Ezek nem szabadkőműves szimbólumok ezen a CDn?
A nagy háromszög felül, amiben az 5ös szám van, illetve alul a nagy A betű, ami a körzőt szimbolizálja.
Nem tudom, de nincs értelme ilyeneken filózni. Gondolom, téged is elért az az álkeresztény agymosás, hogy a rock az ördög zenéje. Robert Palmer zenetörténész szerint a rock kialakulása több forrásból származik. Az egyik fő forrás a világháború utáni fekete gyülekezetek. Kvázi a rock ősét Isten dicséretére találták ki keresztények.
Egyébként ami engem illet, igyekszem inkább keresztény zenekarokat hallgatni. Ízlésem elég vad, metálos vagyok. Nem is csoda, ha ragaszkodom a hívő zenekarokhoz.
azt tudom hogy azt jelenti hogy 5ös sorszám. ez az 5. albumuk. a háromszöget azért mondtam, mert úgy szokták ábrázolni a piramist is, amiben egy szem helyezkedik el.
igazából pár számukat biztos ismered, losing my religion, everybody hurts, ezeket rendszeresen játszák rádiókban, tvkben is.
Ez is metál, egyben ima és dicsőítés is, hallgassátok meg:
tudod az a háromszög fordítva van és szem van benne
ennyi erővel a négyzet jézust szimbolizálja, mer a keresztnek négy ága van
nincs ilyen szabadkőműves szimbólum, és a zenekarnak sincs semmi közük hozzá.
mellesleg a szabadkőművességnek meg az ördöghöz sincs közük.
08. 18. 13:49
Ismered az eredetit is? Petra, 1989-es album + 2 ajándékkal, üdvözlettel:
Petra – Take Me In
http://www.youtube.com/watch?v=4G9P-qWKjvg
Petra – King of Kings / Jesus, Jesus, Glorious One
http://www.youtube.com/watch?v=JKBB8JzEcc4&feature=related
Petra – I Love The Lord!
08. 18. 10:42
Azért azt vedd figyelembe, hogy az általad hivatkozott Robert Palmer nem volt hívő keresztény; az eredet / forrás stimmel, de hasznos dolog lehet széleskörűbben tájékozódni a mai rock kialakulásának folyamatában.
Hitelesebb forrásnak tartom, ezért figyelmedbe ajánlom a következő munkákat:
1. Wilson – Dickson, Andrew: Cantate Domino. A kereszténység zenéje. A gregoriántól a gospelig; Budapest: Gemini Kiadó, é. n.
2. U. Baumer: Csak a lelkedet akarjuk! Evangéliumi Kiadó
3. Corrado Balducci: Sátánizmus és rockzene
Nem tudom, neten esetleg olvashatók-e, most nem kerestem rá. Könyvtárban vagy antikváriumban bizonyára megtalálhatók. Ha érdekel a téma, de egyik lehetőség sem adott, vannak jegyzeteim... :)
Az együttes esetleges szabadkőműves kapcsolatára próbáltam rákeresni a neten, eredménytelenül.
Annyi viszont biztos, hogy az énekes „queer művészként” határozta meg magát, azaz a férfiakhoz jobban vonzódik, mint a nőkhöz; ez pedig nem áll összhangban a Bibliával. Továbbá átfutottam néhány dalszöveget is, pl. az általad említett, beszédes című Losing My Religion-t is; ezek egyértelműen ellentétben állnak a kereszténységgel.
Amúgy miért a Vallás kategóriában tetted fel a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!