Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy a legtöbb...

Miért van az, hogy a legtöbb ember kiragadja a neki tetsző parancsolatokat és a többit nem tartja be?

Figyelt kérdés
Ha benne van a tízparancsolatban, hogy templomba kell járni, akkor miért kihagyható miközben pl. a lopás elítélendő? Vagy miért oké a házasság előtti szex, ha a káromkodás nem az? Miért szelektálnak az emberek a törvényekből kedvükre? Nekem úgy tűnik, hogy sokan csak azt tartják be szándékosan, amelyik nekik kényelmes. Senki sem tökéletes és nem lehet mindent betartani, de miért veszik sokan természetesnek, hogy az úgy jó, hogy csak a törvények egy kis részét tartják be, mintha a többi nem is lenne?
2009. ápr. 10. 17:34
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Viszont "ne ölj!"
2009. ápr. 10. 19:37
 22/24 anonim ***** válasza:

Hát igen. Ne ölj, de kövezd meg a házasságtörő asszonyt (a férfit ne) aki megszegi a törvényt, a saját gyerekedet, ha úgy adódik.

Dogmatikát és teológiát is tanultam, mert érdekelt, de kevés véresebb dolog van mint az Ószövetség. Csak akik az Ószövetségre hivatkoznak sajnos gyakran nem ismerik, csak kiemelnek belőle pár szép Zsoltárt, meg próféciát.

2009. ápr. 10. 19:41
 23/24 anonim ***** válasza:
19.41-es: nagyon szépen összefoglaltad, amit gondolok a kérdésről.
2009. ápr. 10. 21:09
 24/24 anonim ***** válasza:
Mért kéne nekem betartanom bármit is amit egy könyv vagy mi mond?
2010. aug. 21. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!