A maszturbáció meggyónása helyes úgy, hogy szemérmetlenül érintettem?
Már feltettem egyszer azt a kérdést hogy miért bűn és hogy hol írja a Biblia hogy bűn. Én sehol sem láttam a Bibliában hogy konkrétan leírta volna hogy a maszturbáció az bűn. Onán történetében pedig szerintem nem a maszturbálást írja a Biblia, hanem ott más volt a lényeg. Nem akart utódot és megszakította a közösülést. De akkor ez nem maszturbáció.
Szóval, senki nem tudott múltkor nekem pontos választ adni, Bibliaverssel alátámasztva és azt megmagyarázva. Szóval, én is még kutatok utána hogy a Biblia elítéli e ezt a szokást.
Re: rockerboy800
Nem is fogod ezt megtalálni Isten Igéjében, mert nincs benne így konkrétan megnevezve, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne bűn. Lehet persze kiskapukat keresni, az emberi leleményesség korlátlan. A zsidók például kitalálták azt, hogy hogyan kerüljék ki a házasságtörés parancsát, 1 napra összeházasodtak azzal, akivel le akartak feküdni, így nem szegték meg Isten törvényét. Vagy mégis? Lehet a példájukat és hozzáállásukat követni, de attól a szíved nem fog megváltozni...
Mint gyakorló katolikus (és hittanár) mondom: nem helyes, ha a maszturbációt szemérmetlen érintésként gyónod meg, mivel nem az, hanem egy súlyosabb bűn.
De van számodra egy jó hírem: Jézus Krisztus TELJESEN szabaddá tehet, s szabaddá is akar tenni ezektől a dolgoktól!
Egy könyvet szeretnék ajánlani segítségképpen, amely ugyan nem katolikus, de rendben van: Bill Perkins: Csőbe húzott férfiak. Ez pl. a Good News keresztyén könyvesboltban is kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!