Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mondtok nekem istenbizonyítéko...

Mondtok nekem istenbizonyítékokat?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi lennék, mert nem nagyon találtam, csak Aquinói Szent Tamás istenbizonyítékait. Ja és légyszi kíméljetek meg a vitáktól.
2011. aug. 2. 01:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
27%

az "anyag" megjelenik és változik. ahhoz hogy megjelenni legyen képes, de még az emberi tudatosság is, "valamiben" már léteznie kell mindezeknek, ahhoz hogy változni legyen képes az anyag, a változás összes lehetőségének léteznie kell "valahol" már...no ez Isten...tehát a bizonyíték a létére maga az anyag és az emberi elme tudatossága. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 2. 11:41
 12/30 anonim ***** válasza:
53%
Sir Butcher! egyetértek veled!
2011. aug. 2. 14:06
 13/30 anonim ***** válasza:
45%

Sir Butcher!

A Biblia (Isten szava)azt írja : Csak a bolond mondja ,hogy nincs Isten. (olvasd el az 53.zsoltárt)

Ebben a világban vannak bolondok,és bölcsek.

Isten majd szétválogatja őket a maga idején.

ui.elég elvakúlt egy fazon vagy.

2011. aug. 2. 17:03
 14/30 anonim ***** válasza:
44%

Ööö, ha én írok egy könyvet, amiben leírom, hogy nincs Isten, akkor az úgy van? Miért hihetőbb egy könyv, mint egy másik? Mi bizonyítja, hogy abban a könyvben leírtakat nem hasra ütésre kitalálta valaki?

A benne lévő tények legnagyobb részének köszönő viszonya sincs a valósághoz. Számtalan helyen önmagát cáfolja meg, vagy a saját törvényeit szegeti meg. (Ne ölj! Mondja a tízparancsolat, Isten törvénye. Hány embert is nyuvasztott meg Isten Egyiptomban? Hány ártatlant ölt meg? Mondjuk az más téma, hogy ez az esemény nem történt meg, de a Biblia szerint így volt.)

Amúgy, kérdem én: miért nem hihetőbb a Korán? Miért a Biblia?

A másik meg: sokkal-sokkal több ember hal meg rákban (hiába imádkozik) mint amennyi imádkozik, és túléli. Sőt, van olyan, aki megrögzött ateista, és mégis túléli! No, ez az érdekes. Pedig az ateizmus bűn, nemde?

2011. aug. 2. 17:31
 15/30 anonim ***** válasza:
69%

Szent Anzelm ontológiai istenérve

[link]

Descartes ontológiai istenérve:

[link]

Gödel ontológiai istenérve: [link]

Kozmológiai istenérv:

[link]

Moralitás-érv

[link]

2011. aug. 2. 17:53
 16/30 anonim ***** válasza:
56%

Szívesen mondok egy istenbizonyítékot, de az utasításaimat pontosan kell követned.

Fogsz egy tükröt, és belenézel.. kell ennél több istenbizonyíték?

2011. aug. 3. 15:00
 17/30 anonim ***** válasza:
33%

Tehát én lennék Isten? O.o

Nagy az egóm, de ez már túlzás :P

2011. aug. 3. 17:02
 18/30 anonim ***** válasza:
51%

Sir Butcher

Ha valaki logikusan gondolkodik,és megfigyel egy karórát,vagy egy emeletes házat ,rá kellene jönnie ,hogy kell lennie egy órás mesternek,vagy ház építőmesternek.

Ha van alkotás ,lenni kell alkotónak is.

Istent csak Jézus Krisztuson keresztűl lehet megismerni.

Fogadd el Őt személyes megváltódnak,és meg látod a láthatatlant,és hinni fogod a hihetetlent.

Ha netán kamu az egész és nincs Isten ,nem vesztettél semmit.

Egy próbát meg ér.És majd csak ezek után mond azt,hogy nincs Isten.

Ez egy bátorság próba is egyben ,kiderűl hogy menyire vagy gyáva ,mert sokan nem mernek Jézus hoz menni.

Ez a legjobb Isten bizonyíték,de aki kihagyja ,annak nembizonyít,ez logikus.

2011. aug. 4. 07:37
 19/30 anonim ***** válasza:

"Ha valaki logikusan gondolkodik,és megfigyel egy karórát,vagy egy emeletes házat ,rá kellene jönnie ,hogy kell lennie egy órás mesternek,vagy ház építőmesternek.

Ha van alkotás ,lenni kell alkotónak is."

Van valami, ami minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a természet egy "alkotás"?

Vagy egyszerűen te ezt elhiszed és kész?

"Istent csak Jézus Krisztuson keresztűl lehet megismerni.

Fogadd el Őt személyes megváltódnak,és meg látod a láthatatlant,és hinni fogod a hihetetlent.

Ha netán kamu az egész és nincs Isten ,nem vesztettél semmit.

Egy próbát meg ér.És majd csak ezek után mond azt,hogy nincs Isten."

Ha egyszer a Biblia nyilvánvalóan nem igaz és a Bibliai Isten (nem mondtam, hogy semmilyen) nyilvánvalóan nem létezik, akkor nyilván nem egy Bibliai alak fog elvezetni hozzá.

"Ez egy bátorság próba is egyben ,kiderűl hogy menyire vagy gyáva ,mert sokan nem mernek Jézus hoz menni."

Ez nem bátorságpróba, hanem érzelmi zsarolás.

"Ez a legjobb Isten bizonyíték,de aki kihagyja ,annak nembizonyít,ez logikus."

Hibásak a fogalmaid a "bizonyíték" szó jelentéséről.

2011. aug. 4. 10:44
 20/30 anonim ***** válasza:

10.44.válaszadó.

sajnállak.

Látni ,hogy fogalmad sincs a reális dolgokról.

Lehet élni vakondok módján vagy ,ahogy a pacsírta ,te,mejik vagy?

2011. aug. 4. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!