Hiszel az evolúcióban?
21:08 vagyok
Kérdező! kétféle vallásos ember van, az egyik, amelyik rá sem néz az evolúcióra, nem tanulmányozza, menekül tőle nehogy szembe keljen néznie vele. A másik pedig, aki megszállottan bújja és olvas utána szinte mániákusan a hibákat keresve, és ha talál valamit amibe beleköthet az felér neki egy orgazmussal.
22:06
Na mármost képzeld vallásos vagyok, ismerem az evolúció lényegét, és egy részét el is fogadom. Másikat meg nem.
Szóval már 3 féle van.
Kérdésre válaszolva, abban, hogy Isten nélkül ment végbe, nem hiszek. Abban, hogy a fajok változnak a körülmények hatására abban igen.
"Akkor miben hiszel? Milyen elméletben?"
Tisztelt kérdező, tulajdonképpen semmilyen elméletben sem hiszek. Szerintem a legalapvetőbb filozófiai kérdéseknél leragadtam. sajnálom.
„Kérdésre válaszolva, abban, hogy Isten nélkül ment végbe, nem hiszek. Abban, hogy a fajok változnak a körülmények hatására abban igen.”
Nagyjából én is így vagyok vele. Megfejelve azzal hogy én a faj-, fajta-, rassz- és népkeveredésnek az ellenzője vagyok.
Kedves Kérdező!
Nem határoztad meg pontosan, mire gondoltál. :)
Én a mikroevolúcióban "hiszek"; pontosabban elfogadom tényként, mivel ahhoz nem is kell hit, mert látható, nyomon követhető, bizonyított dolog.
A makroevolúcióban viszont nem hiszek, mert... :)
Láttam egyszer egy vicces képet a makroevolúcióról, de most nem találom; viszont találtam egy másikat:
De ez tényleg csak poén, nehogy komolyan vedd, vagy azt gondold, hogy szerintem ez a valóság!
"Akik nem hisznek benne, tanultak róla alaposan, ismerik a lényegét"
- Nem, talán nem ismerem eléggé, de örülnék valamilyen műnek, amely segítene ebben.
Köszönöm a válaszokat!
Aki szeretné jobban megismerni.
Itt egy könyv:
Itt egy érdekes film is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!