A reformátusoknál is tilos a házasság előtti szex, vagy csak a katolikusoknál?
nem tilos, csak meg szokták várni, míg összeházasodnak.
én nem vagyok vallásos, de bánom már, hogy szexeltem... sokkal jobb lett volna azzal, aki a férjem lesz és így nem lett volna, akivel összehasonlítsam.
így viszont, csak kihasználtak, pofára estem, és már kedvem sincs keresni azt, aki a férjem lehetett volna.
túl érzékeny vagyok, és az, hogy a nem megfelelő emberrel veszítettem el, örökre összetörte az életemet.
20/L
utolsó hozzászóló...gratulálok,jó katolikus lehetsz,ha szted nekünk nem tilos...a Bibliában ez áll:"Ne paráználkodj!"-a katolikus egyház szerint ez a házasságon kívüli szexre vonatkozik,a református szerint pedig a házasságtörésre. igazából nem tudom,h lehet ennyire eltérően értelmezni és mi alapján határozzák meg a paráznaság fogalmát. valószínűleg a katolikus értelmezés közelebb áll ahhoz a korabeli szokásokhoz,amikor a parancsolat íródott.
19/L
Nem, a Református tanítás úgy értelmezi a "Ne Paráználkodj!" parancsot, hogy ne csald meg a párodat, illetve házasság után a feleségedet.
Nem sokat foglalkozunk Reformátusként azzal, hogy mi lesz a Halál után, mert nincs sok értelme. Egyedül az Isten tudja eldönteni, hogy ilyenkor mi vár az emberekre, és az ő bölcsességéről felesleges spekulálni. Hiszünk benne, hogy igazságos és bölcs lesz, de ezen felül kifürkészhetetlenek útjai.
Mi inkább azzal foglalkozunk, hogy itt, a földi életben hogyan érvényesíted a Krisztusi elveket. Segítesz másokon? Jóságos vagy-e az emberekhez, és segíted-e családtagjaidat? Ezen dolog azok amik szerintünk fontos dolgok az életben, nempedig ókori rituális hiedelmek a szexualitásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!