Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám vallás miért tud...

Az iszlám vallás miért tud ilyen fanatizáló lenni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 8. 16:46
1 2
 11/14 pelgrim ***** válasza:
Talán azért mert vallás, ...
2011. júl. 9. 10:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Berta Wooster igazad van, ilyen is, olyan is, de még mindig mondom, hogy különböztessük meg a vallást az emberektől. Pl. ott van a Jihad, eredetileg az ember saját bűnei ellen való harcot jelenti magában a vallásban, erre mit hoztak ki belőle? Hogy a Jihad a hitetlenek elleni harc. Ezért mondom, hogy különböztessük meg a vallást, és azt, hogy épp aktuális politikai elit mit hoz ki belőle, és mire használja.
2011. júl. 9. 10:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Az egyik válaszban olvastam többek között ezt:

"Azt mondták, azért tartják be ezt, mert hátha figyelik őket, aztán otthon (= a saját hazájukban) baj lesz belőle. "

Ezt hogyan lehet értelmezni? Képesek lennének figyeltetni őket valami felsőbb utasításra? Vagy csak aki mondta, az túlzott? Csak érdekesség miatt kérdezem, hogy ez a megfigyelés náluk működhet?

2011. júl. 9. 11:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én írtam az idézett mondatot.

Az egyik muszlim hölgy vagy a férje mondta, már nem emlékszem; mint írtam, ez az ismeretség régen volt.

Nem tudhatom, hogy túlzott-e vagy sem. Csak azt mondhatom, amit ő: Elképzelhető, hogy figyelik őket; talán a KGB-t hozta hasonlatként, de az biztos, hogy valami "titkosügynökség-szerű" szervezetet. Illetve "beéptített" embereket a Mo-on élő honfitársaik közül.

De nem ragoznám tovább, mert egyrészt nem is emlékszem másra, talán nem is beszéltünk erről többet. Meg ha nem is volt túlzás, nem biztos, hogy mostanában is van ilyen.

Szándékosan nem jelöltem meg az országot sem, ahonnan jöttek; lehet, hogy ennek hatására... :-)

2011. júl. 9. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!