Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Örültök annak, ha nagy /nem...

Örültök annak, ha nagy /nem keresztény/ világvallásoknak is épülnek templomai hazánkban?

Figyelt kérdés
2011. Július 03.-án volt a Nemes TARA a Szabadító Buddha Anya templomának szentelése Taron. Nagyon szép lett és igen sokan voltak az ünnepen és beavatáson. Reméljük áldás sugárzik mindenkire!
2011. júl. 7. 10:53
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
88%

"a TE hited szerint. ez viszont már nem a középkor hanem demokrácia, és ahogy mindenki szavazhat szabadon úgy vallást is választhat."

Igen, ez már az újkor. Nem mondtam hogy nem lehet szabadon vallást választani. Csak azt mondtam hogy nem örülök neki. Gondolom örülni se kötelező :)

" a TE hited és beállítottságod egy dolog, ettől még semmi nem _bizonyítja_ hogy neked van igazad, és a többi párezer vallás mindegyike téved, és követői pokolra jutnak bálványimádás miatt... "

Nagyon sok minden bizonyítja a kereszténység hitelességét. Azt nem mondtam hogy minden más vallás követői pokolra jutnak.

"mindenki hihet vagy nem hihet abban amiben akar vagy nem akar."

Igen, én elfogadom azt hogy mindenki hihet abban amiben akar, nem állítottam ennek az ellenkezőjét.

2011. júl. 8. 09:03
 22/26 bix ***** válasza:

"Nagyon sok minden bizonyítja a kereszténység hitelességét. Azt nem mondtam hogy minden más vallás követői pokolra jutnak. "

pont ugyanezt mondaná bármelyik másik vallás követője is. egy dolog szinte mindegyikben azonos, csak a saját istene él, csak az az egyetlen igaz, a többi nem.

azt lehet hogy nem mondod hogy minden más vallás követője a pokolba jut, de ez ha nagyon szószerint akarjuk venni akkor bálványimádás, amit nem jutalmazni szoktak:)

2011. júl. 8. 09:06
 23/26 anonim ***** válasza:
Reformátusként: Egyet értek a vallásszabadsággal és tolerálom más vallások követőinek hitét, templomépítését, sőt érdekel a kultúrájuk is. De mivel hitem szerint Jézus az egyetlen igaz út, nem örülök olyasminek, ami elviszi tőle a "bárányokat".
2011. júl. 11. 17:13
 24/26 ava87 ***** válasza:
Szerintem egyértelműen haladás az, hogy más vallásoknak is vannak templomaik az országban, és így a nem keresztények is a számukra megfelelő módon gyakorolhatják a vallásukat.
2011. júl. 11. 17:29
 25/26 anonim ***** válasza:
Nekem ezzel semmi bajom, csak ne legyen erőszakos hittérítés. Bízzák mindnkire magára, mit szeretne, hová szeretne tartozni.
2011. júl. 11. 17:31
 26/26 anonim ***** válasza:
41%
Keresztény szemszögből nézve Tara és Baal között nincs jelentős különbség.
2011. júl. 12. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!