A vallás azoknak a célvesztett elkeseredett embereknek van akik unatkoznak és úgy gondolják, hogy céltalan az életük?
Kérdező, és utolsó, sajnállak titeket, hogy ennyire sivárak vagytok érzelmileg.
A vallás egy csodálatos valami, mondom ezt attól függetlenül, hogy én most romokban heverek, és keresem a helyemet.
Üdv: 29/L
Igen, előkerült a jó öreg Marx, aki szerint a vallás a nép ópiuma, aztán a kommunizmusban egy az egyben lekoppintották a kereszténységet.
Kedves kérdező! Az embernek van egy ősi tulajdonsága, miszerint keresi az igazságot. Tudom, hogy egy nem vallásosnak nehéz ezt megértenie, de próbáld meg lenyelni, hogy a vallás nem úgy működik, hogy unatkozom, eljátszok a fantáziámmal, és kitalálok valami mesefigurát, akivel beszélgetek, mert nincsenek barátaim, és egy csapásra úgy döntök, hogy mostantól téríteni is fogok. A vallási dogmákat a hívők ugyanúgy az igazság részének tartják, mint azt, hogy 2+2=4, csak ezt nem ennyire könnyű (lehetetlen) bebizonyítani, és ezért nem is szeretik, ha valaki azt mondja, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint 2+2=5. Ellenkezik az igazságérzetükkel, felháborítja őket, és ennek néha szélsőséges következményei is lehetnek.
Mivel az ember keresi az igazságot, de romlandó, és esendő, és tévedhet, ezért van több vallás. A judaizmust, az iszlámot és a kereszténységet az különbözteti meg ezektől, hogy nem emberek szubjektív igazságkeresésének hirdetik magukat, hanem tőlük független, objektív, egyenesen Istentől eredő igazságként. Tehát e három között nehéz dönteni. A kereszténységet javaslom.
Ozmium42, a hinduizmus, és a buddhizmus sokkal régebbi a kereszténységnél, hogy a judaizmusnál mennyivel régebbiek, azt nem tudom, de akkor szerinted a buddhizmus, és a hinduizmus valami téveteg vallás?
Szerintem elég nagy merészség kijelenteni, hogy a kereszténység, a judaizmus, és az iszlámon kívül a többi vallást mind emberek alkották.
A judaizmus is csodálatos vallás szerintem, de oda elég nehéz betérni, komoly procedúrával jár, stb.
A vallás meg nemúgy megy, hogy valaki unatkozik, és ezért x vallású lesz, hanem olvas egy könyvet egy adott vallásról, vagy kezébe kerül aza dott vallás szent könyve, éselolvassa vagy találkozik valakivel, mondjuk egy kollégával a munkahelyen, aki x vallású, és a kíváncsi emberke kérdezgeti a kollégáját, és kinyílik a szíve az adott vallás felé, befogadja azt, majd hosszas tanulást követően felveszi azt, és úgy érzi, nincs nála boldogabb ember ezen a glóbuszon.
Ha a döntés nem volt túl elhamarkodott, és az illető az adott vallástól nem csodát, irreális elvárásokat remélt, akkor valóban egész életében boldog lesz, ellenkező esetben pár hónap, és bekövetkezik az ún. kiégésszindróma elnevezésű mentális betegség, amelynek következményeként ha nincs szakszerűen kezelve teljesen tönkremegy a személyiség, és az illető vagy egy vallási fanatikus lesz, vagy más formában következik be a vég, és egy pszichiátriai osztályon köt ki. Ha azonban még időben felismerik a kiégésszindrómát, akkor a frissen konvertált, vagy akármilyen vallást felvett személy azzal segíthet a legjobban magának, ha felkeres egy olyan pszichiátert, aki az általa felvett vallás követője, így talán ki lehet abból valami jót hozni abból, amit ez a szerencsétlen elszúrt, és a pszichiáter talán visszarángatja a szakadékból, és az illető elvegetál valahogy, talán egy sikeres házasság még segíthet rajta, de élete végéig látni lehet az illetőn időnként, hogy nem teljesen százas szegény.
Szóval, ez így megy. Ha valaki unatkozik, azt a problémát másképp kell megoldani. Egy vallást akkor van értelme felvenni, ha az teljes szívből, meggyőződésből történik, különben hamm, bekap a kiégésszindróma nevű mentális betegség, és ha nincs egy ügyes, az általunk választott vallást követő pszichiáter, akkor ez a betegség sikeresen felzabálja személyiségünket.
Üdv: 29/L
"Ozmium42, a hinduizmus, és a buddhizmus sokkal régebbi a kereszténységnél, hogy a judaizmusnál mennyivel régebbiek, azt nem tudom, de akkor szerinted a buddhizmus, és a hinduizmus valami téveteg vallás?
Szerintem elég nagy merészség kijelenteni, hogy a kereszténység, a judaizmus, és az iszlámon kívül a többi vallást mind emberek alkották. "
1. A régiség irreleváns. A koponyalékelés is régebbi, mint a géntechnológia, attól még nem jobb. Jézus egy adott időpontban született, tehát egyértelmű, hogy van előtte, közben, meg utána, és az is egyértelmű, hogy előtte is keresték Istent a zsidók is, meg más emberek is szerte a bolygón.
2. Lehet, hogy meredek, amit állítok, de akkor most dőlj hátra, nyugodj meg, és olvasd el még egyszer, amit írtam. Akár elhiszed nekem, akár nem, a többi vallás egész egyszerűen NEM ÁLLÍTJA SAJÁT MAGÁRÓL, hogy közvetlenül az Istentől származik. Szóval sértésnek sem veszik, ha én ezt írom. A hindiuzmus, a buddhizmus, stb. emberi bölcselkedésen alapulnak, mondanak nagyon sok szép és bölcs dolgokat, de nem állítják, hogy Isten kőtáblákon, vagy saját fián keresztül közvetlenül kapcsolatba lépett velük. Egyedül a judaizmus, a kereszténység és az iszlám tanítja ezt, ezzel különbözteti meg saját magát minden más vallástól. Egymástól már problémásabb. De ez a tanítás lényege, igen, ahogy egyszerűbb lelkek szokták megfogalmazni, hogy "mindenki más hülye" (illetve mi magunk is, úgyhogy jobb ha elhisszük ezt meg ezt)
Én csak azt állítottam, hogy MAGUKRÓL ezt tanítják, se többet, se kevesebbet. Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi, akkor annyit mondhatok, hogy római katolikus vagyok, és ebből vond le a megfelelő következtetéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!