Jobb vallás mint a keresztény?
Engem is érdekelne hogy konkrétan miért is ábrándultál ki a kereszténységből. Nem kaptál választ a kérdéseidre vagy talán más oka volt?
Ja s még valami ,hol írja a biblia hogy nem lehet már most megtalálni a boldogságot? Mert szerintem igen is lehet boldog az ember már most is. Persze ez az én véleményem de szilárd vélemény.
Kedves Kérdező!
Én azt javaslom, előbb tisztázd magadban, hogy valójában miből ábrándultál ki: emberekből, felekezetekből, a kereszténységet képviselő valamely egyház / tag tanításából, stb. Ezután lehetne tovább lépni: keresni olyan valakit, aki elég bölcs ahhoz, hogy megválaszolja a kérdéseidet, tanácsot adjon, stb.
Ugyanis azt szokták mondani, hogy emberekből, felekezetekből, egyebekből ki lehet ábrándulni, de Istenből, Jézusból nem.
Az igazságot keresd! Ne vallást, amivel ideig-óráig megnyugtatod a lelkedet, de később megint kiábrándulhatsz, vagy jön egy új divat!
Mélyen egyetértek az egyik előttem válaszolóval, miszerint a kereszténység a "legjobb". Az Úr segítsen Neked a keresésben, és vezessen Ő!
Jó néhány évvel ezelőtt én is sokfelé kerestem, és a kereszténységnél kötöttem ki. Nekem is voltak nehéz harcaim, "kiábrándulós" időszakaim, stb., de valahogy még mindig megvagyok, Isten kegyelméből.
János 6, 67-68
„Monda azért Jézus a tizenkettőnek: Vajon ti is el akartok-é menni? Felelt néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad.”
Üdv, Berta
Kedves kérdező, ezt írtad:
"a kereszténység arra tanít hogy élj istenfélő életet, imádkozz, légy önmegtartóztató, stb... mindezt egy halál utáni paradicsom reményében. Egyszóval nem a földi élet boldogsága a lényeg"
Ez alapvető tévedés, hiszen Isten a földi örök életre teremtette az embert! Ez a szándéka Ádám bűne miatt sem változott meg. Lesznek akik az égbe mennek egy különleges céllal, de a földi éden nem csak álom lesz.
(Lukács 17:20-21) Mikor pedig a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten királysága, válaszolt nekik, és ezt mondta: „Az Isten királysága nem szembetűnő módon jön el, 21 és azt sem mondják majd: »Íme, itt!«, vagy: »Amott!« Mert íme, az Isten királysága közöttetek van.”
Valóságos kormányzat-e Isten Királysága?
Vagy az emberek szívbeli állapotát jelenti?
Luk 17:21, Kár.: „Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek [a Káldi és a Csia szintén így írja; de: „közöttetek”, Kat., ÚRB; „köztetek”, B.—D., KNB] van.”
Figyeld meg, hogy a 20. vers szerint Jézus a farizeusokhoz beszélt, akiket már előbb képmutatókként is kipellengérezett. E szavakon tehát nem érthette azt, hogy a Királyság az ő szívükben van. Ehelyett a Királyság úgy volt közöttük, hogy Krisztus képviselte azt. Ezért a Magyarázatos Károli Bibliának az ehhez a vershez tartozó lábjegyzete ezt írja: „Isten országa jelen van a király, Jézus személyében.”
Szerintem olvass el Krisna tudatú hívők által kiadott műveket és buddhista irodalmakat aztán döntsél.
Ha a személyes én lélek és a személyes Isten koncepciója számodra elengedhetetlen akkor legyél Krisna tudatú.
Ha ezek nélkül is el tudod képzelni a spiritualitást akkor legyél buddhista!
Bárhogy döntesz kívánom hogy döntésed szolgálja saját javadat és minden lény javát.
Üdvözlettel, egy talán buddhista...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!