Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A valláskutatók milyen vallás...

A valláskutatók milyen vallás követnek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Erre a kérdésre nem lehet egyértelműen válaszolni, szerintem bármelyik vallás követője lehet egy valláskutató, de azt is el tudom képzelni, hogy hisz ugyan Istenben, de semmilyen vallást nem gyakorol. Azt azonban nem tudom elképzelni, hogy egy valláskutató teljesen ateista legyen.

Üdv: Annazara

2011. máj. 26. 20:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Egy valláskutató bármilyen vallású is lehet, csak objektív szemmel kell néznie hozzá a vallásokat. A legjobb valláskutató az ateista, hiszen ő automatikusan objektív szemmel néz minden vallást.
2011. máj. 26. 20:54
 3/4 anonim ***** válasza:

A legjobb valláskutató nem feltétlenül az ateista, ő sem elfogulatlan, nagyon is elfogult, csak ő nem 1-2 vallással szemben az, hanem mindegyikkel szemben.

De a mai nagy elismert vallástörténészek zöme keresztény volt, lásd pl. Mircea Eliade, stb..

2011. máj. 27. 00:20
 4/4 anonim válasza:
Nem monden valláskutató egyforma , mindenki azt követi ami neki tettszik!
2013. júl. 31. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!