Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateista vagyok, de hiszek a...

Ateista vagyok, de hiszek a mágiában, a varázslatban, és a démonokban, szellemekben, és mágikus lényekben. Többen még is azt mondják, hogy ez is egy fajta vallás, hogy valami démon hívő vagyok, mire alapozzák ezt, tényleg az lennék?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 19:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az hogy hiszel a mágiában, démonokban, önmagában még nem baj. De ha te is próbálsz varázsolni, idézni, vagy akár csak velük foglalkozol állandóan (olvasol róluk, beszélsz róluk) az már nagyon nem jó.

Ha ilyen sok mindenben hiszel akkor miért pont Isten elfogadhatatlan számodra?

2011. máj. 25. 13:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Én azt nem tudom elfogadni, hogy aki nem hisz Istenben, akkor hogy tud hinni holmi szellemekben, ördögi erőkben, mágikus lényekben? Ez olyan nagy ellentmondás önmagával...

Pl. szellemi lény örökké él, akkor ez nem a Bibliai örök élettel hasonlatos?

Popper Péter mondta anno, ami nagyon igaz, hogy a mai ember belemenekül az ezoteriába, egyszerűen elmenekül Isten elől. Mindenki próbál valamiben hinni, de soha nem akar a keresztény Istenben hinni, ezért mindig hiánya lesz, amíg Őt meg nem találja.

2011. máj. 25. 14:40
 13/18 anonim ***** válasza:

Az ateista "nem istenhívőt" jelent, tehát aki semmilyen istenben nem hisz.

Ugye van a mono-teista :egy istenhitű

Poli-teizmus: több ....

a-teizmus: egyben sem

2011. máj. 25. 15:12
 14/18 anonim ***** válasza:

23:04-nek én is osztom a véleményét. nekem is volt 1 ilyen hang, bár nálam úgy működött, h musály volt 1 dologra gondoljak, és úgy kommunikált velem. van, amikor hangban is megszólal, ez eléggé ritka, nekem csak gondolatokat sugallt. így vitt bele drogba, mindenbe. mikor megtértem Istenhez elment. ez olyan csapda, amibe nem jó bekerülni, mert egy nap során sokat kommunikált velem, gondolatban meg válaszolgattam neki.

De az érdekes az volt, h addig nem jöttem rá, hogy démon van bennem, amíg el nem ment, amit egyből éreztem, megszűntek azok a gondolatok.. kicsit furcsán éreztem magam, meg egyedül, olyan, mindha magammal beszélgettem volna, és az a másik énem eltűnt volna. eleinte furcsa volt.. szerintem régóta bennem lehetett, mert nagyon elrontott, hátrahagyta a sokévi munkáját, h belőlem gonoszt csináljon. és sikerült is neki, még mindig szabadulni akarok egyes karakterisztikáimtól, ami még bennem maradt.

Kenneth Hagin is ír egypár dolgot róluk:

"Sok évvel ezelőtt tartottam egy összejövetelt itt Oklahomában, és ahogy a gyógyító sorban a betegek felé szolgáltam, volt egy belső megérzésem – tudtam belső bizonyosság által, hogy a sorban valakiben démon van. Ez nem azt jelenti, hogy egy démon birtokolta – az teljesen más dolog. A birtoklás teljes uralmat jelent szellem, lélek és test felett. Lehet egy démon a testedben anélkül, hogy egy démon birtokolna.

Körbe néztem. Akkor észrevettem egy férfit, aki négy embernyi távolságra állt tőlem. Tudtam, hogy benne van a démon. Egy szót se szóltam.

Meg kell értened: bár az ördög tud néhány dolgot, de nem mindentudó, mint Isten.

Mielőtt a férfi elém lépett volna, azt gondoltam magamban: Ki fogom űzni belőle. Nem mondtam ki hangosan, csak gondoltam. Ahogy elém lépett, mielőtt bármit mondhattam volna, megszólalt. A démon beszélt rajta keresztül, magas orrhangon nyafogva: Nem űzhetsz ki engem! Nem űzhetsz ki engem! Nem űzhetsz ki engem!

Azt feleltem: De megtehetem, Jézus nevében!

Azt mondta: Nem, nem tudsz. Ez az ember akarja, hogy maradjak. És ha azt akarja, hogy maradjak, akkor maradhatok.

Azt mondtam: Igazad van – és otthagytam.

Pár nappal később láttam ezt az embert az utcán, megállítottam és beszélgetni kezdtünk. Nem volt őrült, minden elmebeli képességének birtokában volt.. Amint beszéltem hozzá, rájöttem, milyen szellem van benne. Egy vallásos szellem volt. Fontos, hogy az emberek tudják, léteznek ilyen szellemek. Arra késztetik az embereket, hogy nagyon vallásosan viselkedjenek. Valójában ebben az emberben három gonosz szellem volt. A másik kettő megtévesztő és hazug szelem volt.

A Biblia és a keleti vallások valamiféle keverékében hitt. De jobbára a keleti vallások felé hajlott. Beszéltem vele erről. Azt mondtam: Ezek a hiedelmek nem igeiek. Nem az Újszövetségen alapulnak.

Így felelt: Biblia ide vagy oda, nekem így tetszik, és meg is maradok ennél.

Azt mondtam: Ha meg akar szabadulni valamikor ezektől a szellemektől, látogasson meg. De ameddig ezt így akarja, így lesz.

Azt válaszolta: Nos, én így akarom.

Tovább kell menned és hagyni az embereket, amikor ők így akarják. Ha az emberek bűnben akarnak élni, megtehetik. Ha szabadok akarnak lenni, szabadok lehetnek. De amíg nem akarnak szabadok lenni, sem Jézus, sem bárki más nem tudja megszabadítani őket."

2011. máj. 25. 17:06
 15/18 A kérdező kommentje:

Aki azt mondja, hogy higyjek Istenben, attól most bocsánatot kérek, de számomra az Istenhívő vallás, taszító. Olvastam Bibliát, már korán gyerekkoromban, és soha nem is tetszett, nem tudta fel kelteni az érdeklődésem. Azóta kialakult az a fajta véleményem, (környezettől függően, személyektől, forrásoktól függően) hogy a legtöbb pap, legyen bármilyen vallási is, az emberek, azok akik az intézményeket irányítják, csak a pénzért teszik. Vannak akik tényleg hisznek, és jó emberek, de kevés ilyen van, és én nem akarok egy olyan "közösséghez" tartozni, ahol sok ember a pénzt követi. Volt egy ismerősöm, aki azzal vádolta a nőket, hogy nem ismerkednek, hogy csak a pénzes férfiak kellenek nekik. Ezzel engem is vádolt, és próbáltam elmagyarázni, hogy egy azon szálon futunk, de nem értett meg.

Egyszóval, ha akarnék, se tudnék hinni Istenben, ez számomra távoli dolog, már nem vagyok képes úgy gondolni rá, mint egy mindenhatóra, és nem is szeretnék így gondolkozni.

Mindig lázadó típus voltam, ez a neveltetésemtől függően alakult ki, nagyon laza szüleim voltak, akik sok mindent megengedtek.

Én leginkább úgy gondolom, hogy van egy erő, egy bizonyos mágia, ami mindent irányít, és befolyásol, és ezt követem, ebben hiszek leginkább, és abban, hogy felfedezetlenül várnak ránk a lények, és hogy pl. a vámpírok, a farkasemberek, az űrlények, a kísértetek, lehet mondani akár a sárkányokat, vagy az unikornisokat, ezek mind valós tényeken alapszanak. Én ebben hiszek, ebben a mágiában, ami elrejti az emberek elől azt, amit tudatlanul, vagy akár tudatosan rongálnak, és elpusztíanak.

2011. máj. 25. 17:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Inkább buta vagy, ha meg nem sértelek. Ne gondold már azt, hogy létezik vámpír és farkasember és jótündér, kobold! Nevetséges. Ha akarok én is át tudok alakulni vámpírrá, éjszaka bemegyek a hálószobádba és megharaplak...
2011. máj. 26. 21:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Vajon az Óz a nagy varázsló is igaz történet volt :)
2011. máj. 26. 21:50
 18/18 A kérdező kommentje:

A vámpírlét egy betegség.

[link]

2011. máj. 28. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!