Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták miért foglalkoznak...

Az ateisták miért foglalkoznak "ennyit" a vallás témával, ha nem érdekli őket?

Figyelt kérdés
Érdemben nem szólnak hozzá a kérdésekhez, csak kötekednek és kritizálnak. Természetesen ahhoz szólnak hozzá, amihez akarnak, de megjegyzem, hogy én sem szoktam olyan témához hozzászólni, ami nem érdekel. Magyarul én sem kötekedek a tudományos oldalon!
2011. máj. 21. 21:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"Mégegyszer mondom: nem szoktam téritgetni, nekem úgy tűnik az ateisták akarnak engem megtéríteni fényt gyújtva bennem, hogy mekkora hülye vagyok."

Tekintve, hogy közel két teljes évezreden át csinálták pontosan ugyanezt a hívők is a nem hívőkkel, azt hiszem, valahol elkerülhetetlen ez a kis visszacsapás.

De egyébként lásd feljebb, embere válogatja. Van, aki beszól, van, aki nem. Ennyi.

2011. máj. 22. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Én bosszúból. Nekem nem elég az, hogy mosolyogva, integetve dobom ki a kukába a szórólapjaikat, amíg még a közelben vannak.
2011. máj. 22. 10:44
 13/15 anonim ***** válasza:
80%

Általában, ha a kérdés engedi, elmondom a véleményem. elvégre mégis csak megkérdezték, és nem kötötték ki, hogy nem tehetem.

A vallások érdekelnek. A jó meséket, filmeket, könyveket is szeretem, és érdekesnek tartom, de azért arra már ti is ferde szemmel néztek, aki az A gyűrűk urára építi a világnézetét.

Kritizálni, kötekedni csak akkor szoktam, ha valaki ordas nagy baromságot ír, mint általában a hat napos teremtést hívő, Bibliát, Koránt, miegymást szó szerint vevő hívők.

2011. máj. 22. 13:31
 14/15 A kérdező kommentje:

Hat napos teremtés baromság?

A moszat, amiből ősapád, a majom származott, az miből lett? Kémiai vegyületekből? A kémiai vegyületek miből lettek? Az ősrobbanásból? Az ősrobbanásban található, az univerzum összes anyaga miből lett? A nagy nyomásból? A nagy nyomás miből lett? Az összehúzódásból? Az összehúzódás miből lett? A tágulásból? És a tízbilliomodik összehúzódás-tágulás előtt mi a frász volt? Ja....akkorát görbűlt a tér, hogy nem volt idő...

Ez tudomány, a hat napos teremtés hit. A tudomány minden idők legnagyobb hitét követelő vallás.

Ha én ilyeneket írnék a tudomány oldalon, akkor vérig lennétek sértve, ti nagy tudós palánták. Lefikázva, leszidva, lehülyézve "kergetnétek". Ti meg folyton ide szemeteltek. Egyértelmű, hogy a vallás oldalon a vallásos emberek szeretnének beszélgetni a vallásról és nem a tudományról.

2011. máj. 22. 22:09
 15/15 anonim ***** válasza:
32%

A tudomány nem követel meg hitet. Tény és való, hogy nem tudjuk az összes kérdésre a választ, én a magam részéről az ősrobbanást is vonakodom elhinni, bár még nem néztem utána részletesen, hogy milyen matematikai, fizikai modellek igazolják, csak a sallangot hallottam.

A ciklikus összehúzódás-tágulás csak egy hipotézis, még csak nem is elmélet, méghozzá nem is a legvalószínűbb.

Az evolúció már teljesen más tészta. Az egy jól bizonyított dolog, még annak ellenére is, hogy nem tudunk visszavezetni egyetlen mai élőlényt sem a legelsőig.

Az abiogenezis tárgykörében is rengeteget haladt már a tudomány, hegyekben állnak az eredmények.

Az viszont hét szentség (;D) hogy a hat napos teremtés (és az özönvíz) története vegytiszta hülyeség. Aki pedig ebben hisz, annál tényleg hibádzik valami.

Azt elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy Isten irányítja a dolgokat, ő okozta az ősrobbanást, nagyjából azt is, hogy ő rendezte el a feltételeket az élet kialakulásához. Rendben. Ezeken a területeken ég vannak hiányok, a világegyetem eredetét például szerintem nem fejthetjük meg sohasem.

Elfogadom tehát, ha valaki racionális keretek közt hisz Istenben, Allahban, akárkiben, még ha én magam nem hiszek, és nem helyeslem, hogy a tudásunkban lévő hézagokat mesékkel töltsék ki.

Az olyan arrogáns együgyűség, amiről pedig te képviselsz (az utolsó hozzászólásod alapján), az már nagyon szúrja a szemem.

Mi az amiben én hiszek?

Hogy az emberiség még nagyon sokáig fogja bővíteni a tudását, és szorítja vissza Isten (közvetlen) ráhatását az univerzum jelenlegi formájának kialakulása előttre. Nevezzük azt ősrobbanásnak, vagy akárminek. Isten léte pedig mindörökre hit kérdése marad.

2011. máj. 23. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!