Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kapcsolat Istennel, hogyan...

Kapcsolat Istennel, hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Oké, ez lesz az első kérdésem a témában. Magamról annyit, hogy papíron katolikus vagyok, igazából pedig... fogalmam sincs. Abban sem vagyok biztos, hogy létezik felsőbb erő.

Talán egy hónapja történt: elég rosszul éreztem magam (mindennapos, szóval semmi extra), ekkor hirtelen, különösebb felvezetés nélkül éreztem Istent. Na azt aztán nehéz leírni, de tényleg éreztem a kegyelmet, biztonságot és egy válaszát (!) is, az én hangomon. Persze ezután egy ideig biztonságban éreztem magam, de teltek a napok és visszajött a régi félelem. Igazából nem tudom, hogyan csináljam újra ezt az eseményt, hiszen akkor sem tettem semmi különöset.

A kérdést azért írtam ki, ha esetleg itt valaki volt hasonló helyzetben, vagy tudna tanácsot adni azt szívesen fogadnám. Nem valami lehúzó szektára vagy a kereszténység harmincharmadik változatára gondolok, hiszen ha Isten létezik, akkor mindenhol ott van, ebben az egyben eléggé biztos vagyok.

2011. máj. 7. 14:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Érdekes kommentek:) LastOne.Left akkor légyszíves küldd el!
2011. máj. 7. 18:12
 12/19 anonim ***** válasza:

A Szentlélek bárkit bármikor meglátogathat és rajta keresztül kaphatsz személyes kinyilatkoztatásokat, látomásokat, sugalmazásokat, inspirációkat.

Ha azonban részesülsz a Szentlélek Ajándékában akkor a Szentlélek nem csak időnként látogat meg, hanem folyamatosan veled marad és te idővel megtanulod, hogyan kell együttműködni vele.

2011. máj. 7. 23:44
 13/19 anonim ***** válasza:

kedves kérdező. :)

Itt van akkor a mű címe a szerzővel, és egy link csatolva hozzá. :)

Paul Brunton : AZ Önvaló bölcsessége

[link]

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 8. 10:06
 14/19 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem az a gyanúm,hogy ez a te saját szellemed hangja volt,de ezt a gyümölcseiről lehet megállapítani. Ha ettől mégjobban keresed Istent,akkor valószínű nem csaló szellem volt. Kell egyházba menni,mert Jézus alapította a (eredetiben) népgyűlést,amelynek Ő a feje,és az egyházért fog visszajönni,nem rambókért.
2011. máj. 8. 16:07
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja azt azértvhozzáteszem hogy ilyesmi nem történik gyakran meg bárkivel,csak ha nagyon fontos vezetésre van szükséged,akkor Isten megengedi kegyelemből. Szólhat még Isten Szelleme is,de az jóval erőteljesebb hangon,és utána biztos hogy valami komoly esemény fog történni. Azt tanácsolom vedd elő a Bibliát és olvasd az újszövetséget,mert azon keresztül vezet,és formál Isten a leggyakrabban.
2011. máj. 8. 21:54
 16/19 anonim válasza:

Sokan ajánlották a Bibliát, úgyhogy én azt mondom: olvasd a Koránt, már van elérhető magyar fordítása is...

Egyébként, felekezetmentesen: a zen-budhhizmustól a vedanta-kultúrákon át a taoizmuson át minden világvallásban megvan az ami segíthet Neked, ám épp a nyugati kereszténységben sorvadt el a leginkább. A keleti hészükhazmus pl sokkalta korrektebb... Idézd emlékezetedbe Istent minél többször (szúfizmusban dhikr, vagy dzikr a gyakorlat, a betők vizualizálása segít megakadályozni a mechanikussá válást), csendesítsd le egódat. Ahhoz tudnám hasonlítani hogy lelked rezegteti a húrt, amit ha tompítasz (az egód kiiktatásával) érzékenyebb lesz a külső hangra, Istenre. Elvégre egy álló húron meglátod a környezet okozta rezonanciát, míg azon amit valami vadul penget észrevétlen marad...

Persze nem lehet pusztán gyakorlatokkal elérni, ahogy éled az életed az meghatározó. De ajánlom Az emlékezés rózsakertje-t, Buji Ferenc fordította s írta az előszót (meg a temérdek jegyzetet), segít közös nevezőre hozni a vallásokat, annak ellenére hogy a szúfizmusról szól (tehát az "iszlám misztikájáról")

2011. máj. 9. 00:38
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem álmomban volt olyan élményem egy rövid ideig, hogy egészen egyszerűen 100%-os biztonsággal éreztem és tudtam hogy Isten létezik. Valahogy úgy mint amikor látunk vagy megtapogatunk valamit akkor is biztosak lehetünk abban hogy ez most a valóság.

Szerintem ne akard feltétlenül megismételni ezt az élményt hogy Isten hozzád szólt, inkább örülj neki hogy egyáltalán megtörtént, köszönd meg Neki sokszor, és most hogy már megerősödött a hited, próbálj minél inkább Neki tetsző életet élni.

Másoktól azt hallottam hogy ahhoz hogy meghallhassuk a Szentlélek hangját a saját hangunkat kell lehalkítanunk. Vagyis pl. nem nézni tv-t, nem olvasni újságot, hanem ezek helyett mondjuk szemlélődő imát végezni. De ez nekem egyébként eddig nem sikerült :)

2011. máj. 9. 13:17
 18/19 anonim válasza:
Én egyetemistaként "kerültem kapcsolatba" Istennel. Nem állítom, hogy számodra biztos elfogadható válasz lesz az amit én találtam, de egy válasz mindenképp. Itt egy weboldal, ami kábé leírja azt, ahogy én is elkezdtem ezt a kapcsolatot: [link]
2012. nov. 23. 10:53
 19/19 SevN válasza:

Kedves Kérdező!

Felajánlod elkövetkezendő cselekedeteid gyümölcseit a Mindenhatónak, hogy ezáltal valamelyest közelebb kerülhess mélyebb Önmagadhoz, valamivel jobban megismerhesd a Magasabbrendühöz fűződő viszonyod.

Üdv,

SevN

2014. júl. 25. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!