Kapcsolat Istennel, hogyan lehetséges?
Oké, ez lesz az első kérdésem a témában. Magamról annyit, hogy papíron katolikus vagyok, igazából pedig... fogalmam sincs. Abban sem vagyok biztos, hogy létezik felsőbb erő.
Talán egy hónapja történt: elég rosszul éreztem magam (mindennapos, szóval semmi extra), ekkor hirtelen, különösebb felvezetés nélkül éreztem Istent. Na azt aztán nehéz leírni, de tényleg éreztem a kegyelmet, biztonságot és egy válaszát (!) is, az én hangomon. Persze ezután egy ideig biztonságban éreztem magam, de teltek a napok és visszajött a régi félelem. Igazából nem tudom, hogyan csináljam újra ezt az eseményt, hiszen akkor sem tettem semmi különöset.
A kérdést azért írtam ki, ha esetleg itt valaki volt hasonló helyzetben, vagy tudna tanácsot adni azt szívesen fogadnám. Nem valami lehúzó szektára vagy a kereszténység harmincharmadik változatára gondolok, hiszen ha Isten létezik, akkor mindenhol ott van, ebben az egyben eléggé biztos vagyok.
A Szentlélek bárkit bármikor meglátogathat és rajta keresztül kaphatsz személyes kinyilatkoztatásokat, látomásokat, sugalmazásokat, inspirációkat.
Ha azonban részesülsz a Szentlélek Ajándékában akkor a Szentlélek nem csak időnként látogat meg, hanem folyamatosan veled marad és te idővel megtanulod, hogyan kell együttműködni vele.
kedves kérdező. :)
Itt van akkor a mű címe a szerzővel, és egy link csatolva hozzá. :)
Paul Brunton : AZ Önvaló bölcsessége
üdv
26/F
LastOne.Left
Sokan ajánlották a Bibliát, úgyhogy én azt mondom: olvasd a Koránt, már van elérhető magyar fordítása is...
Egyébként, felekezetmentesen: a zen-budhhizmustól a vedanta-kultúrákon át a taoizmuson át minden világvallásban megvan az ami segíthet Neked, ám épp a nyugati kereszténységben sorvadt el a leginkább. A keleti hészükhazmus pl sokkalta korrektebb... Idézd emlékezetedbe Istent minél többször (szúfizmusban dhikr, vagy dzikr a gyakorlat, a betők vizualizálása segít megakadályozni a mechanikussá válást), csendesítsd le egódat. Ahhoz tudnám hasonlítani hogy lelked rezegteti a húrt, amit ha tompítasz (az egód kiiktatásával) érzékenyebb lesz a külső hangra, Istenre. Elvégre egy álló húron meglátod a környezet okozta rezonanciát, míg azon amit valami vadul penget észrevétlen marad...
Persze nem lehet pusztán gyakorlatokkal elérni, ahogy éled az életed az meghatározó. De ajánlom Az emlékezés rózsakertje-t, Buji Ferenc fordította s írta az előszót (meg a temérdek jegyzetet), segít közös nevezőre hozni a vallásokat, annak ellenére hogy a szúfizmusról szól (tehát az "iszlám misztikájáról")
Nekem álmomban volt olyan élményem egy rövid ideig, hogy egészen egyszerűen 100%-os biztonsággal éreztem és tudtam hogy Isten létezik. Valahogy úgy mint amikor látunk vagy megtapogatunk valamit akkor is biztosak lehetünk abban hogy ez most a valóság.
Szerintem ne akard feltétlenül megismételni ezt az élményt hogy Isten hozzád szólt, inkább örülj neki hogy egyáltalán megtörtént, köszönd meg Neki sokszor, és most hogy már megerősödött a hited, próbálj minél inkább Neki tetsző életet élni.
Másoktól azt hallottam hogy ahhoz hogy meghallhassuk a Szentlélek hangját a saját hangunkat kell lehalkítanunk. Vagyis pl. nem nézni tv-t, nem olvasni újságot, hanem ezek helyett mondjuk szemlélődő imát végezni. De ez nekem egyébként eddig nem sikerült :)
Kedves Kérdező!
Felajánlod elkövetkezendő cselekedeteid gyümölcseit a Mindenhatónak, hogy ezáltal valamelyest közelebb kerülhess mélyebb Önmagadhoz, valamivel jobban megismerhesd a Magasabbrendühöz fűződő viszonyod.
Üdv,
SevN
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!