Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység tanai szerint...

A kereszténység tanai szerint egy ember megölése halálos bűn, hiszen élőlény. Akkor ilyen erővel egy állat megölése miért nem bűn? Az is élőlény, és van tudata.

Figyelt kérdés
Nem akarok képmutató lenni, hiszen én is eszek húst meg minden, csak nem értem ezt az egészet.
2011. máj. 2. 18:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha a gyilkolás kedvéért, aljas indokból, vagy szórakozásból ölsz az mindenképpen bűn, akár emberről akár más élőlényről van szó.

Ha viszont alapos indokkal (pl. önvédelem), vagy kényszerben (pl. háborúban kényszersorozott), vagy akaratod ellenére (pl. véletlen baleset részeseként) ölsz embert az nem bűn.

A bűn nem más, mint tudatos engedetlenség Isten parancsolataival szemben, a következménye pedig elválasztottság Istentől.

További források:

[link]

2011. máj. 3. 18:09
 12/12 izidorkata ***** válasza:

Én a természetből indulok ki: nem kedvtelésből, ínyenckedésből eszik meg a másik állatot hanem táplálkozás céljából.

A mostani életformában egyszerűen szükséges húst enni ahhoz hogy normálisan táplálkozzunk, lehetőleg minél kevesebb húst, és lehetőleg minél kevesebb fájdalmat okozva az állatoknak. nyilván nem örülnek azt állatok hogy megdöglesztik őket, ezért megérdemlik hogy tiszteljük őket, és kíméletesen bánjuk velük.

Megérdemelik mert az életüket adják azért hogy mi megfelelő módon táplálkozhassunk.

Az állatoknak természetesen van lelkük, és tudatuk, még ha a legtöbb állat esetében egyszerűbb, fejletlenebb mint az emberi lélek és tudat.

Mi emberek egy fokkal magasabb lépcsőfokon állunk elméletileg mint a többi élőlény.

Gyakorlatba viszont sok ember gondolkodása egyénisége a béka segge alatt van.

Mégegyszer összefoglalva: nem bűn húst enni mértékkel, de tisztelni kell állat testvéreinket, kíméletesen, rendesen kell bánni velük.

Ez az én privát véleményem, de igazából nem vagyok megyőződve hogy helyes, még én is gondolkodok ezen.

.

2012. jan. 28. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!