Miért nincs nyitva a templom?
Igen, szinte mindenütt ez lett a szokás.
Elvileg azért, mert lopnak.
Csakhogy ez már köszönő viszonyban sincs a jézusi elvekkel.
A legtöbb általam ismert templomban a nagykapu nyitva van és a szélfogó előtérbe be lehet menni.
(Egyébként sajnos nálunk is a város közepén álló templomot kétévente kirabolják, elvinni már szinte csak a oltárterítőt tudják, mégis betörnek.)
Igen.
Vagy az előre kiírt miseidőben kell mennie.
Erre mondtam, hogy ez már messze van a jézusi elvektől. Le is pontoztak szépen.
Nem értem mit akarsz a jézusi elvekkel, mikor mindenki leírta, hogy lopnak, meg tönkreteszik a templomot?
Persze vannak olyan helyek is, ahol idősebb, de jó karban lévő egyháztagok vállalják, hogy napközben ott vannak, és vigyáznak a templomra. Nálunk ezért lehet egész nap nyitva.
ez tényleg szomorú.de meg lehet érteni h.féltik a templomot a rablóktól,vandáloktól...
ami viszont felháborító h.sok helyen /én kapásból 2, egymástól viszonylag távoli városban levő)
templomról tudok,ahol nem mehetsz be késve a misére mert nem engednek be..egy kedves ismerősöm kb 15 percet késett és a pap rájuk szólt...ennyit a krisztusi elvekről...bocs h.kicsit elkalandoztam...
A "Jézusi elvek" nem arról szólnak hogy "Jöjj be jámbor és foszd ki hajlékom"! Azért pontoztak le a többiek mert butaságot írsz. Nem a vallás meg a hit tehet arról hogy egyes emberek olyan mélyre süllyednek, hogy bemennek egy templomba és amit csak lehet ellopnak, tönkretesznek.
Romániába voltunk átutazóban tavaly és egy gyönyörű bazilikába szerettünk volna bemenni, be is lehetett de levolt rácsozva az előtér után. Ergo: láttuk a Bazilikát rácson keresztül, de már bemenni nem lehetett. Sajnos erre szükség van mert az embereknek már semmi se szent (szó szerint) :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!