Csak azoknak kell megbocsátanunk, akik megbánják felénk bűneinket és bocsánatot kérnek?
A Tízparancsolat ugyebár azt tanítja, hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek - de Isten sem bocsát meg azoknak, akik nem hajlandóak megbánni a bűneiket (mert például nem is tudják, hogy bűnt követnek el a tetteikkel), hanem a Pokolba küldi őket.
Mivel aligha hirdethet bárki olyan tant, amelyet ő maga sem követ, így elég, ha én is csak azoknak bocsátok meg, akik megbánják, amit velem tettek, a többit pedig vethetem az elméleti Pokolba?
Elnézést, 2 elírás:
- jelenteni,
- konsequenciák
"A Tízparancsolat ugyebár azt tanítja, hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek - de Isten sem bocsát meg azoknak, akik nem hajlandóak megbánni a bűneiket (mert például nem is tudják, hogy bűnt követnek el a tetteikkel), hanem a Pokolba küldi őket. "
Isten szabad akaratot adott az embernek, ami azt jelenti, hogy választhat a jó és a rossz között.
Hogy mi a jó és mi a rossz, azt mindenki tudja, vagy ha nem, akkor ÈRZI, mert ez is a szívünkbe lett "ültetve".
Ha ennek ellenére a rosszat (a bünt) választjuk, akkor magunkat juttatjuk a pokolba, nem Isten "küld" minket oda.
Isten mindenkinek megbocsátana, de a mi szabad akaratunkat KELL tiszteletben tartania!!
Azonkívül, úgy gondolom, mindenki érzi, ha bünt követ el..., ez a lelkiismeret szava!
Kedves kérdező!
A második válaszolóval nagyonis eggyetértek DE hozzáfűzném még azt hogy Isten nem vétett ellenünk semmit, csak mi ellene. -Ezért van az hogy Ö csak annak bocsájt meg aki megbánja, mi pedig PONTOSAN ugy kell megbocsássunk AHOGY akarjuk hogy Isten megbocsásson nekunk .
Ha nekünk oké hogy Ö csak akkor bocs. meg ,ha bocsánatot kérunk -akkor mi is ugy bocsássunk meg, DE lehet valamiért majd elfelejtesz bocsánatot kérni te is, ha belegondolsz.. azért jobb ha megbocsájtasz...
Kedves 9:53
Ezt amit irtál:
"Ne azt nézd, hogy mit csinál más. Ahhoz, hogy gazdag,boldog életed legyen,mindenkinek meg kell, hogy bocsáss." -a bibliában olvastad? mert én ilyet sehol nem találtam.. de most komolyan?!
De épp ez az: ők küldik magukat oda. ha Isten valóban megbocsátana, akkor egyáltalán nem is lenne olyan hely, mint a Pokol. Mert annak mi értelme? egy lelket sem ment meg vele, senkit nem tesz jobbá és semmi eredménnyel nem jár.
Az ember, aki megbocsát, nem szenvedni akar hagyni másokat. Én, ha szeretek valakit és az esetleges ellenem elkövetett bűneit is megbocsátom, akkor utána mindent megteszek azért, hogy boldog legyen. Minden erővel megpróbálom megmenteni a rossz dolgoktól, ha van rá módom.
Istennek van rá módja, hogy ne legyen létezzen Pokol vagy ne kelljen oda mennie senkinek. Ha ezt nem teszi meg, akkor még annyi szeretetre sem képes, mint egy esendő ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!