Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az, hogy hány évet él egy...

Az, hogy hány évet él egy ember eleve meg van határozva, meg van írva?

Figyelt kérdés
Isten dönti el előre, már születésünk pillanatában, hogy mennyit fogunk élni, vagy az időközben dől el, és az ember befolyásolhatja a döntéseivel?
2011. ápr. 2. 10:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Általában időközben dől el, de persze ha egy újszülött meghal, az mondjuk nem annyira az ő döntése...
2011. ápr. 2. 10:45
 2/9 anonim ***** válasza:

Amennyiben hiszel a mindenható Istenben, és mivel a kérdésed a vallás témakörbe tetted fel, a válasz: Igen.

A mindenható Isten már megalkotásodkor mindent tud rólad ami van és lesz, mégis ilyennek alkot.

Ha nyitott vagy más szemléletmódra, a válasz: Nem.

Bővebben genetika és életmód. Az ember, mindenki, genetikai hajlamokkal születik különböző betegségekre, amit megfelelő életmóddal elkerülhet, így növelve a várható élettartamát.

2011. ápr. 2. 11:02
 3/9 pelgrim ***** válasza:
Az ember Isten tökéletes „ötlete” Önmagáról, tehát eleve tökéletes. Az ember halála és minden más szenvedése nem Isten munkája, az csak az ember Istentől elkülönült tudata szánalmas állapotának következménye, nem Isten elrendelése.
2011. ápr. 2. 11:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Isten mindent tud előre,így azt is,ki meddig fog élni a Földön,de ez nem azt jelenti,hogy Ő eldöntötte,hogy ez mennyi legyen!

Befolyásolhatod a földi életed hosszát a cselekedeteiddel!

Például:- Ef 6:1 Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz.

Ef 6:2 Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (ami az első parancsolat ígérettel).

Ef 6:3 Hogy jól legyen neked dolgod és HOSSZÚ ÉLETŰ LÉGY E FÖLDÖN.

Isten akarata számunkra a hosszú sikeres Földi élet,de ez nem jelenti azt,hogy így is lessz.

Zsolt 91:16 Hosszú élettel elégítem meg őt, és megmutatom neki az én szabadításomat.

Azt ,hogy meddig élünk,nagyban befolyásolja az,hogy mit hiszünk,és mit mondunk ki!

Péld 18:21 Mind a HALÁL MIND AZ ÉLET A NYELV HATALMÁBAN VAN, és [amiképpen] ki-ki szeret azzal élni, [úgy] eszi annak gyümölcsét.

1Pét 3:10 Mert aki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot:

5Móz 30:19... az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;

5Móz 30:20 Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön...

2011. ápr. 2. 11:28
 5/9 A kérdező kommentje:
11:28! Tartalmas válasz volt. Elgondolkodtató...Máskor is tűnődtem már azon, hogy valóban kevesebbet él-e az, aki nem tiszteli a szüleit, és/vagy sok gonoszságot szól a nyelve...Gondolom az összefüggés abban rejlik, hogy aki nem tiszteli a szüleit, azzal már más (súlyos) problémák is vannak, és nagyon távol van Istentől.
2011. ápr. 2. 19:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Olvasd el a Bibliából Mózes I./6.3-at és megkapod a választ.

A génkutatók a tudomány mai állása szerint, szintén ezen időmennyiséget határozták meg. Ezek, nyilván akkor érvényesek, ha nincs veled született génhibád, és az életed során nem roncsolod saját magad szervezetét.

Saját hitem, hogy a megszületésem pillanatától kezdve ketyeg a biológiai órám kereke, visszafele. Az életem célja: rohanás a halálba és akkor győzők ha minél később érek oda.

2011. ápr. 2. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Isten előre tudja, hogy ki mennyi időt él ezen a Földön, és mindent megtesz azért, hogy ez alatt az idő alatt az ember az örök életet válassza.

Az I.Móz. 6:3 nem az emberi életkorokról beszél, hanem helyes fordításban: "Ne küzdjön az én Lelkem az emberért csak 120 esztendőt", vagyis Noé és társai 120 évig építették a bárkát, és ennyi kegyelemidő adatott az akkor élőknek a megtérésre, eddig hirdették az Isten ítéletét.

Üdv. Péter

2011. ápr. 2. 23:39
 8/9 A kérdező kommentje:

Szia Péter!

"Ezért tehát akin akar, megkönyörül, akit pedig akar, megkeményít." Róm. 9.18.

Azt írtad, hogy Isten mindent megtesz azért, hogy el ne kárhozzon az ember, hogy megtalálja Őt még életében. Nem lehet, hogy vannak kivételek? Ha pl. Ő tudja előre, hogy valaki egy éven belül meg fog halni és nem hisz, vagy eltévelyedett, miért nem tesz valamit, hogy még halála előtt megmentse? Vagy szerinted minden esetben, mindent megtesz? Csak azért, mert ismerek olyan embereket, akiknek nagyon beavatkozott az életébe, hogy megtérjenek, vagy olyanokat, akik eltávolodtak Tőle, bűnben éltek de "utánuk nyúlt" és megmentette őket, és vannak, akik után nem ment, vagy nem avatkozott "annyira" bele az életébe Isten, vagy nem nyúlt utánuk. Nem lehet, hogy vannak emberek, akiket nem annyira szeret, nem tesz meg értük annyi mindent, sőt megharagszik rájuk, és hagyja elveszni őket?

2011. ápr. 3. 08:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Péter:

Az én Bibliámban Mózes I./6.3 nem így van leírva! (Ezeken az oldalakon pedig azt mondjátok, hogy ami le van írva azt kell érteni alatta - nem szimbolikusan) A 6. fejezet Kain és Séth nemzetségének összeházasodásáról: a bűn eláradásáról szól. Nóét csak a 6.8-ban említi, akinek megkegyelmez. Később sem említi a 120 évet sehol - furcsa az értelmezésed.

Szívesen venném még a szimbolika nélküli értelmezésedet a 6.9-ben leírt: "... Istennel jár vala Nóé." mondatról. Nekem úgy jön le, hogy Nóé látja Istent, vele jár (esetleg beszélget vele) Isten innen ismeri, hogy igazhitű és ezért kap kegyelmet.

Lehet ez is?

2011. ápr. 3. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!