Ezt megengedheti magának egy Jehova Tanúja?
Szia!Erdekes valaszokat kaptal de javareszt nem olyat ami neked barmilyen magyarazattal tudna szolgalni.
Tudnod kell,hogy a Tanuk gyermekei nem csecsemokortol fogva tanuk mint pl a katolikusok.A tanuknal hiaba nevelkedik valaki abban a kozegben addig amig nem meritkezik ala addig az o belatasan mulik hogy betartja-e amire a szulei tanitotak.Elsokent en megkerdeznem tole,hogy ala van-e meritkezve.Ha igen az mar egy mas kategoria ebben az esteben paraznasag miatt,(hazassagon kivuli sex)meg nem banas eseteben,kikozosithetik.Ebben az esetben gyakorlatilag mindent elveszit,a szuleit,baratait,es az eddig folytatott eletet is.Lehet,hogy szeret teged annyira,hogy teged valaszt.Viszont az addigi elete teljsen felborul es uj ertekeket kell talalnia.Ez alakulhat szerencsesen(ha hasznositani tudja azokat a jo dolgokat amiket ok tanitanak)es alakulhat szerencsetlenul is(onmagabol valo teljes kifordulas es onpusztitas).Mindezeket csak azert irom le,mert en kivagyok kozositve immarom 17eve paraznasag miatt.Mondhattam volna,hogy megbantam es akkor nem kozositenek ki,de ezzel elvesztettem volna azt akit szerettem akkor.Mellesleg mind a mai napig nem bantam meg,bar mar nem vagyunk egyutt.Az en szuleim nem voltak Tanuk,de azon kivul mindent elveszitettem.Uj eletet kellet felepitenem ami nagyon nehez volt es az elso idoben ez nem is sikerult.Kicsit onpusztito lettem.Evek teltek el mire megint magamra talaltam es ertekes embernek tudtam erezni magam.Annak akinek a szulei is Tanuk es mar o maga is alameritett Tanu a konnyebb ut (abban az esetben ha kiderul a kapcsolatotok)azt mondani,hogy MEGBANTAM mert tudod ok is csak gyarlo emberek.....Semmivel sem kulonbozunk masoktol.Kivanom neked a legjobbakat es fogadd el a hitet azt a Tanuk sem tiltjak,hogy mas vallasuval lepjenek hazassagra(csak a hazassag elotti sexet tiltjak)csak nem tanacsoljak.
Kedves kérdező!
Én is egy vagyok az "agymosottak" közül. :)
Kérdeznék. Meg van keresztelve a fiú? Mert ha nincs még, akkor nem közösítik ki. Nem helyénvaló, amit tesz, az tény. Először is az őszinteség, egyenesség sokkal jobb lenne. NEm tudom a körülményeiteket, se azt, hogy hány évesek vagytok, mióta vagytok együtt, de bizonyára elmondta már, hogy csak házasságban +engedett a szex. De nyilván nem akartok házasodni. Amúgy nem lenne kötelező felvenned a vallást, ez senkire nézve nem kötelező. Nem egy felemás vallású házasság jól működik.
A szüleiről csak annyit, hogy majd ha te is szülő leszel, megérted majd, hogy ők csak a jót akarják neki. Márpedig ha ők jónak tartják ezt a vallást, akkor neki is a legjobbat szeretnék. Ha nem így gondolnák, nem védenék a fiukat. Ez talán érthető. Próbáld kicsit megismerni a vallásunkat, kérdezgesd a barátodat, hogy mi miért van, és utána döntsétek el 2-en, hogy folytatható-e a kapcsolatotok, vagy nem. Ha gondolod, és kérdésed van, szívesen válaszolok. Szép napot, sok sikert.
Egy dolgot,ne felejtsen el senki!Isten(Jave)nem a mi cselekedeteik után fog elfogadni minket,hanem a Fiához Jézus Krisztushoz való viszonyulásunk alapján .Vagyis minden ember halott a bűn miatt,de újjá születhet Krisztusban.
Mincs egy igaz ember,de aki Krisztusban hisz,azt Isten igazzá teszi!A kedves tanúk cselekedetek által akarnak megfelelni Istenek,mint álltalában minden vallás.De a Biblia pont az ellenkezőjét tanitja,:Az igaz ember hitből él.Jézusnsk nemkelletvolna meghalni a kereszten ,ha a törvény betartása álltal Isten elfogadna bennünket.
Kedves kérdező,ha Jézus nélkül éled az életedet,tulajdon képpen mindegy ,hogyan döntessz,szerelmes vagy ez vezérel téged.Kezdjetek egy új életet,eggyütt közös álláspontokon,és ne a vallást vegyétek alapul ,inkább Jézus személyét.
A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 09:17
szia, én abszolút nem értek egyet a jehova tanúi vallási csoporttal, de amit te írsz, nekem is megnyugtatta a szívemet. Jó anya vagy. Isten áldjon téged és a családodat.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!