Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed az ateizmusról...

Wwweee kérdése:

Mi a véleményed az ateizmusról? és a vallásról?

Figyelt kérdés
2011. márc. 11. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A vallás olyan mint egy kábítószer, akit a hatalmába kerít, az nem képes gondolkodni.
2011. márc. 11. 23:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem csak akkor hihetsz igazán istenben, ha magadtól jösz rá, hogy ő létezik, nem pedig attól hogy kiskorodban eljárattak templomba. Én is egy ideig ateista voltam, mert nem értettem, 'minek higgyem én el azt amit a biblia mond, amit jézusról hallok a suliban.?' (nem jártam hittanra, az anyám nem akart beiratni, de mégis csak keresztény országban élünk) Ha Ádám és Éva volt az első emberpár, és ők nevezték meg a mai összes állatot, akkor mi van a dinoszauruszokkal, akik jóval az előember (már ő is ember volt, de nem ádám) előtt éltek? Szóval inkább Darwin mint 'Maxi' atya. De végülis ráébredtem, hogy valaminek kellett lennie, ami legalább az ősrobbanást elindította, és ez nem más mint isten. (leszögezném, hogy nem Jézusról beszélek, alapjába véve megvetem a kereszténységet) Én így találtam meg a HITEM és úgy gondolom ez sokkal ''valódibb'' annál amit a vallásokban tanítanak. A VALLÁS megint más dolog, az csak akkor lehet az ember igazi vallásának tekinteni, ha az ember szabad akaratból, maga választja azt. Jómagam a buddhizmus felé nyitok, mert tudatosan ezeket a tanokat tudom a magámévá tenni. Mindenki abban hisz amiben akar, elvégre ezért születtünk önálló tudattal és akarattal.
2011. márc. 11. 23:35
 13/15 anonim ***** válasza:
10%
Ahogy már többen is megfogalmazták: az ateista is hisz valamiben. A vallásos is. Csak pont az ellenkezőjében. Ezért egyik sem elítélendő.
2011. márc. 12. 07:58
 14/15 A kérdező kommentje:
Szerintem a vallás egy világméretű átcseszés. (Főleg a keresztény,zsidó, és a hasonló vallások) Az a lényeg: ne gondolkodj, ne akarj jól élni csak tedd azt amit a gazdagok mondanak (pl.: földes úr [most a keletkezésre/világkorra gondolok ezzel], pápa!, király...) és ne lázadozz, csak dolgozz. Jó persze az idők során volt pár jó "találmánya" például a 10 parancsolat. Azonban volt pár rossz: búcsúcédula, gyónás... Most az már milyen hülyeség, hogy vétkezek és akkor elmegyek a paphoz és elmondom a bűnömet aztán pár miatyánk és megyek haza mintha semmit se történt volna :\ . A minap láttam egy pontos pokol leírást, honnan tudjuk, hogy milyen, ha még senki él ember nem járt ott (hú ez értelmes mondat volt :D). A végső következtetésem: a vallás alapvetően manapság jó, sőt hasznos dolog, de be kéne tartani a tanításait, "szabályait". Nem elég azt mondani: én vallásos vagyok, úgy is kéne élni.
2011. márc. 14. 22:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a vallásoska, nem azok, akik nevelésük okán valamelyik egy egyházhoz tartoznak, de a hétköznapok során nem is törődnek az egésszel, hanem akik tényleg hisznek, őrültek. Attól függően, hogy hitük szerint pontosan meddig avatkozik vagy avatkozott bele az istenük a világ dolgaiba, a téboly különböző fokain állnak.

Megj.:

Tébolyodottság, az elmebetegségeknek az az alakja, melyet kifejezett érzéki csalódások és bizonyos irányú rendszeres téveszmék jellegeznek. A tébolyodott egyén gyakori és számos hallási, látási, bőrérzési, szaglási, ritkábban ízlési csalódásokat szokott elszenvedni.

2011. okt. 30. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!