Adott egy férfi, aki muszlimnak tartja magát. Részletek alább. Aki ért ehhez, kérem reagáljon, mert én már nem értek semmit?
Az elsővel ellentétben nem a kapcsolatot minősíteném, hanem a kérdésre válaszolnék.
Lehet, hogy valóban álszent alak, de az is lehet, hogy a maga módján értelmezi a vallást. Lehet igaz hívő, annak ellenére nem annyira vallásos. Nézd csak meg, a keresztények között is vannak olyanok, akik minden nap imádkoznak, valóban hisznek Istenben, de pl. a böjtöt nem tartják. Ők se igaz keresztények?
Vagy a zsidó vallásban is megannyi fajta ember van. Pl. ott vannak az orthodox hasszidok, de nem ők a többség.
A leírásod alapján nem nagyon lehet még eldönteni. Nem is biztos, hogy jopgunk van eldönteni mások vallásosságát.
Egyáltalán nem biztos hogy álszent. Attól még, hogy szigorú a vallása, ő is ember. Meg kell tagadja a vallását, csak azért, mert elkövet egy hibát, vagy mégegyet, vagy folyamatosan bűnösen él? Szerintem nem. Ha még a vallását (vagy ha úgy tetszik: erkölcsi kódexét) is megtagadná, akkor totál elveszne.
De ahogy írták, az is benne van a pakliban, hogy csak szabadon értelmezi a vallását.
Egyébként ki lehetne elemezni ugyanígy a keresztényeket, de az ateistákat is, akiknek "saját" erkölcsi kódexük van. Mindenki tesz néha olyat amit később megbán, vagy amin őrlődik. Az életben nem lehet hibák nélkül élni, ez egy ilyen világ. Van amit felismerünk hamar, és ki is javítjuk, van amit nem veszünk észre, van amit felismerünk, de sokáig nem javítjuk ki.
nyugodtan kövezzetek meg, de az alapvető erkölcsi szabályokat sem otthon, sem más országban nem lehet megszegni,mert akkor csak képmutató vagy, semmi más. Értem én a vallásos viselkedést, öltözködést, még az alkohol is beleférne, de a felesége megcsalása szerintem semmiképp sem.
Igen, a vallást lehet liberálisan értelmezni, de vannak szabályok, amiket nem kerülhetsz ki: pl ne ölj, ne lopj, NE TÖRJ HÁZASSÁGOT....Más országban sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!