Isten miért teremtette a Dinoszauruszokat?
Én vagyok aki szerinted halandzsát írt.
Nos, nem muszáj az én összegzésemet érvként elfogadni, de a kreacionizmus(a Isten alkotó munkáját tudományos eszközökkel alátámasztó elmélet) sok tudós által elfogadott tudományág. Főleg külföldön egyre elfogadottabb, de már Magyarországon is egyre többen foglalkoznak vele. Semmivel sem kell több hit az elfogadásához,mint az evolúcióéhoz.
Amennyiben szeretnél szakirodalmat ehhez a témához, itt bővebben olvashatsz:
Ez több keresztény tudós(a világ által is elismert tudósok) munkája.
Továbbá ezen az oldalon is érdemes olvasgatni:
Jó olvasást!
Osztom a véleményét, aki szerint Isten megteremtette a dinoszauruszokat, majd elpusztította őket, vagy egyszerűen hagyta kihalni. Teremtés, vagy evolúció? A kettő nem feltétlenül zárja ki egymást. Michelangelo sem csettintésre faragta ki a Dávid szobrot - Isten miért tagadta volna meg magától az alkotás örömét? A dinoszauruszok egy idő után vagy unalmassá váltak, vagy az emlősök, madarak megteremtésének/fejlődésének gátat szabtak volna, ezért menniük kellett. Alapvetően jók voltak, de helyet adtak egy esetlegesen jobb „projektnek”. Emléküket a madarak őrzik. (meg a fosszíliák). :)
Az ősidőkben is csak állatok éltek, nem pedig szörnyetegek.
Az, hogy hatalmas, vérszomjas fenevadak voltak, merő illúzió. Nagyok voltak az ember szemében, ez relatív. A mai is élő mamutfenyők tízszer akkorára nőnek, mint a legnagyobb ismert dinoszauruszok. Bizonyára az éghajlati tényezők tették lehetővé, hogy ilyen nagyra is megnőjenek, ha ma ugyanaz a klíma lenne, talán az ember is nagyobb termetű volna.
Ami meg a vérengzést illeti: a ragadozók fajok elenyésző számban fordultak elő a növényevők mellett. A Jurassic Park filmekkel ugyanaz a probléma, mint a Cápa filmekkel: erős túlzásba esik - nem véletlen, hogy ugyanaz a rendező. Valószínű, hogy a dínók viselkedése is ugyanolyan kiszámítható volt, mint cápáké, vagy bármely más állatoké.
A mai ember van olyan leleményes, hogy orvosolná a problémát, ha dinoszauruszokkal kellene együtt élnie. Valószínűleg a dínóknak lenne több rettegni valója tőlünk, nem pedig fordítva. Az afrikaiak együtt élnek az oroszlánokkal, leopárdokkal, gepárdokkal; az indiaiak a tigrisekkel, a vízi népek a cápákkal, krokodilokkal. És a legtöbb nép tiszteli ezeket az állatokat, nem pedig a legfőbb gonosszal azonosítja.
Ha a Sátán teremtette a dinoszauruszokat, akkor minden tiszteletem az övé, ugyanis rendkívül sikeres élővilágnak adott életet. A kb. 2-3 millió éve létező ember alig valami a 160-170 millió évig fennmaradt állatokhoz képest, és már napjainkban is gyakran feszegetett téma, hogy a civilizált emberiség halálra van ítélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!