Miért kezdtem hirtelen ennyire hinni Istenben?
Lehet,hogy most csúnyán fog hangzani,de nem annak szánom.Úgyhogy ha valakit megbántok,akkor bocsi.Szóval eddig is hittem Istenben,de úgy különösebben nem foglalkoztam az imádsággal,nem jártam templomba,meg semmi ilyesmi.De egy ideje (úgy fél éve) elkezdtem imádkozni,és mintha sokkal vallásosabb lennék. Én is meglepődtem magamon..Nem értem az egészet.
14/L
"Az emberek nem a jót követik hanem amit többség,vagy a környezetük diktál.A jehova tanúitol is nagyon nehéz megszabadulni,ezért intettem,hogy vigyázzon a kérdező velük kapcsolatban."
A többség valóban a rosszat követi, de a Tanúk lenne a többség? Eszednél vagy?
Jehova Tanúitól valójában nagyon könnyű megszabadulni, sajnos ezt több tízezren meg is teszik - tehát ez sem igaz! Igazából a csecsemőkeresztséget gyakorló egyházaktól és még sok nagyobb "beleszületős" egyháztól sokkal nehezebb megszabadulni. Vannak akik birka módjára vezetik a híveiket, ezért is tudják szinte vakon és tömegesen elkövetni azokat a szörnyű bűnöket, melyekért az ún. "kereszténységet" annyi jogos kritika érte már! Arra használják a nagy keresztény egyházak a híveiket, amire csak akarják.
Ezzel szemben a Tanúkat a saját, a krisztusi hit által kiiskolázott lelkiismeretük használatára tanítják, amivel önállóan eltudják dönteni, mi helyes, mi helytelen!
Bocs az OFFért, DE azt nem értem, hogy...
-egyes emberek miért azonnal csakis a keresztény vallást nyomatják, mintha csak az a nézet létezne a világon
-egyes emberek miért csakis a Bibliát nyomatják, mint Isten szavát? Ezt csak a keresztények hiszik róla, mások nem!
Kedves kérdező!
Te Istennek melyik "megnyilvánulásában" hiszel? Úgyis kérdezhetném, hogy mi módon hiszel benne? Hogyan képzeled el Őt Te? Stb. Köthető egyáltalán valamelyik valláshoz / nézethez a hited? Vagy egyszerűen "csak" jobban hiszel Istenben minden vallási dogmától függetlenül?
-Moi2011-
Kedves kérdező!
Jobban jársz,ha nem itt keresel választ a kérdéseidre!
üdv:Bóca
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!