Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt papok?

Vannak itt papok?

Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 00:15
 1/10 anonim ***** válasza:
igen.
2011. febr. 17. 01:01
 2/10 anonim válasza:
igen, az vagyok. református.
2011. febr. 17. 01:37
 3/10 anonim ***** válasza:
igen, szintén református
2011. febr. 17. 08:11
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Sziasztok!

Öröm itt ennyi református lelkipásztorral találkozni!

Én nem vagyok az, bár végeztem teológiát, de csak tanítóként szoktam alkalmanként korábban felnőttekkel, most inkább gyermekekkel foglalkozni.

Ha bármiben segíthetek, írj bátran!

Üdv. Péter

2011. febr. 17. 08:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia Péter! Mindig örömmel olvasom a válaszaidat, mert nagyon jók. Hová jártál teológiára?
2011. febr. 17. 09:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Annak, aki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bűneinkből az ő vére által,

Jel 1:6 És tett minket királyokká és papokká az ő Istenének és Atyjának

2011. febr. 17. 16:40
 7/10 anonim ***** válasza:

16.40

és ezt ki látta?

2011. febr. 17. 16:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves református lelkész testvérem!

Először is szeretném megköszönni kedves szavaid, nagyon jól estek. Örömmel írok ide, és remélem tudok segíteni ezáltal másoknak.

Nos én 18 évesen református teológiára készültem, jártam is előkészítőre a Ráday utcába, de végül a műszaki pályát választottam, és egyetemre mentem. A teológiát másoddiplomásként végeztem el a Sola Scritura lelkészképző és teológiai főiskolán, ahol 4 évig tanultam 3 év volt a tanulmányi időszak és egy évig írtam a szakdolgozatomat dániel könyve 5. fejezetének írásmagyarázatából. Ha érdekel fent van a neten a gödöllői biblaház honlapján az e-könyv menüpontban az utolsó: [link]

Üdv. Péter

2011. febr. 17. 17:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak leendő pünkösdi lelkipásztor (ha Isten is úgy akarja) És örülök, hogy ti is egyengetitek itt az utat. AZ Úr veletek :)
2011. febr. 21. 08:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Üdv mindenkinek!

Nagy a fogalomzavar, ugyanis a reformátusoknál nincs papság! Ők nem papok, hanem lelkipásztorok. Óriási a különbség, ahogy a két egyház, a Katolikus és a Református között.

2011. ápr. 4. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!