Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Darksiders c. pc játék...

A Darksiders c. pc játék mennyire hű a bibliához?

Figyelt kérdés
Nem tudtam h számtech vagy vallás kategoriába tegyem de a kérdésem h mennyire kapcsolható a játék a bibliához (a történet tudom h kitalált de pl. a személyek mennyire "valósak")?
2011. jan. 25. 16:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Az Apokalipszis lovasai szerepelnek a Biblában, köztük a Háború is.

" Amikor a második pecsétet feltörte, hallottam, hogy a második élőlény szólt: >>Jöjj!<< Erre előjött egy vörös ló. Aki rajta ült, hatalmat kapott, hogy megbontsa a földön a békét, hadd gyilkolják egymást az emberek. Hosszú kardot adtak neki."

Jelenések 6:3-4

Az Abaddon név is előfordul a Jelenések könyvében.

"Az ötödik angyal is megfújta a harsonát. Erre egy csillagot láttam, amint az égből a földre zuhant. Nála volt a mélység kútjának kulcsa. Megnyitotta az alvilágot, a kútból füst szállt fel, amilyen a nagy kohó füstje. A nap és az égbolt elsötétedett a kút füstjétől. A füstből sáskák lepték el a földet, és akkora erejük volt, amilyen a föld skorpióinak van. Parancsot kaptak, hogy ne ártsanak a föld füvének, a zöldellő növénynek és fának, hanem csak az embereknek, akik nem hordják homlokukon az Isten pecsétjét. Parancsuk volt, hogy ne öljék meg őket, csak kínozzák öt hónapig. Olyan fájdalmat okoztak, mint amikor a skorpió megmarja az embert. Ezekben a napokban az emberek keresni fogják a halált, de nem találják, meghalni kívánnak, de a halál elfut előlük. A sáskák külsejükre a harcba induló lovakhoz hasonlítottak. Mintha aranykorona lett volna a fejükön, az arcuk pedig emberi arcra hasonlított. Hajuk olyan volt, mint az asszonyok haja, a foguk mint az oroszlán foga. Mellüket vaspáncélhoz hasonló vért födte, szárnyuk csattogása meg olyan volt, mint a csatába száguldó harci szekerek zörgése. Farkuk és fullánkjuk, mint a skorpióé. Farkukban olyan erő volt, hogy öt hónapig árthattak az embereknek. A mélység angyala volt a királyuk, akinek héberül Abaddón, görögül pedig Apollión a neve."

Jelenések 9:1-11

Samael és Uriel a Bibliában nem, csak az apokrif iratokban szerepelnek.

2011. jan. 25. 17:01
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2011. jan. 25. 21:24
 3/3 A kérdező kommentje:
És magának a történetnek van valós alapja a Biblia szerint?
2011. jan. 25. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!