Leírná nekem valaki hogy mikor vannak a muszlimoknak az imaidok, és hogy hogy kell imádkozni?
Figyelt kérdés
itt a déli,esti stb imaidokre gondolok.iskolába járok ugyhogy nem tudom mindegyiket mindig ellvégezni saajnos.
muszlim nok véleményét szeretném még kérni és írhatnak nekem privátot.
koszike
2011. jan. 19. 20:32
1/2 anonim válasza:
szia, bár én nem vagyok muszlim, a szerelmem az, és ő mondta nekem, h. ő így szokott imádkozni: reggel (kb.5-kor kéne, mikor kel a Nap, de ő akkor szokott mikor felkel), délben, délután , este (azt hiszem 19:00-kor kellene, de Ő alvás előtt szokott). Mekka felé fordulva, imaszőnyegen. Előtte megmosni kezeket, lábakat, arcot. ha nincs víz, akkor homokkal.
2/2 anonim válasza:
Napi ötször kell: napfeltekor, délben, kora délután, naplementekor és éjszaka.
A dél nem 12:00 órát jelent.
A déli imát akkor kell elvégezni amikor a nap delelőn áll, pont napkelte és napnyugta között félúton jár. Azaz amikor a legmagasabban van.
Az Imát tiszta helyen szabad csak elvégezni ezért kell az imaszőnyeg.
Arról, hogy hogyan kell elvégezni az imákat itt egy videó:
Azaz több videó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!