Mi lenne, ha nem élne férfi a Földön?
Tudományos cikkekben lehet olvasni, hogy képesek lennének a nők arra, hogy csak nőket hozzanak a világra és genetikai manipulációval nem lenne szükség férfi spermára sem. Önmegtermékenyítés.
Hogy maradna így fenn a Biblia és a vallás?
Ha nő vagy,talán próbáld ki.A "tudomány" bizonyosodna be?
A bibliát nmeg ne féltsd,köszöni jól megvan.
Peace
ez egy jó kérdés.
most igazán belegondoltam mi lenne pasik nélkül tényleg:)
érdekes. lehet, hogy egy idő után hiányoznának. :D
Amúgy férfi vagyok. Egyrészt azért tartozik vallás témához, mert a Biblia igazából férfi központú. A teremtéstől kezdve. Jézus korában tilos volt nővel beszélni az utcán. A másik, hogy a spermium "hordozza" a vért. Vér nélkül nincs élet, a vér hordozza a szellemet/lelket. Ha ez is bebizonyosodna, hogy mégsem így van, sok helyen át kell írni a Bibliát.
Körülöttem nagyon sok az a nő, akinek nem igazán van szüksége férfira, emancipálódott.
Szia!
Ha a Biblia férfiközpontú lenne, akkor nem írták volna le pl. Jézus beszélgetését a samáriai asszonnyal, amire te is utaltál. Nem a Biblia férfiközpontú, hanem a bűnös emberek, az általuk alkotott társadalmak, és az ebből adódó szemlélet. Jézus ezt rombolta le, és Pál apostol is hangsúlyozza, hogy "Krisztusban nincs többé férfi és nő".
Hála Istennek az általad vázolt teória nem következik be, így megmarad az egészséges egymás mellett élés lehetősége, ahol a férfi és nő segítőtársai lehetnek egymásnak, és megvalósíthatják egymás kiegészítését azáltal, hogy egy testté vállnak, ahogyan a Szentírás is tanítja.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!