Mit nevezünk Istennek?
"azt az egyetlen Értelmet/Tudatot/Elmét(anyagi megjelenés nélkül is létezőt), ami valójában létzik, ami önmagában, s önmagából hozza létre a világot mindenestül(fizikai és mentális sík). Maga hordozza a létező összes információt, így változatlan és teljes ezáltal."
Ellentmondásokat, és az Isten tökéletlenségét tartalmazza!
"ami önmagában, s önmagából hozza létre a világot" ellentétben áll a "anyagi megjelenés nélkül is létező"
"önmagában, s önmagából hozza létre a világot" ellentétben áll a "változatlan és teljes"
reméljük egyszer felfogod...
22:09. :D
Ezt a csontot már egyszer lerágtuk...:P
"Ellentmondásokat, és az Isten tökéletlenségét tartalmazza!"
miért is? hiszen leírtam hogy minden létező infót hordoz...hogy lehetne tökéletlen, amikor mindent tud?
""ami önmagában, s önmagából hozza létre a világot" ellentétben áll a "anyagi megjelenés nélkül is létező""
Miért állna ellentétben? amikor te magadban gondolkodsz, és megjelenítesz egy "fantáziavilágot" az elmédben, attól te még megőrzöd az éppeni teljességedet...ahogyan Isten is, amikor Tudatában jeleníti meg a mindenséget. Önmaga azon túl van...az anyagi változáson, ami adja az időt és teret. :)
""önmagában, s önmagából hozza létre a világot" ellentétben áll a "változatlan és teljes""
attól függetlenül, hogy önmagából, mivel Ő hordozza az összes információt, s nyilván önmagában, mert rajta kívül semmi más nem létezik, az még mindig a teljességet és változatlanságot igazolja...attól függetlenül, hogy gondolatát változtatja. :P
ui.: Amikor nincs még anyag, csak Isten, de nevezhetjük Allahnak is. Akkor amikor neki áll teremteni, a semmiből teremt...de mivel Allah a minden, ezért a semmi is az Ő része...szóval a világ is az lesz. ;)
üdv
25/F
LastOne.Left
"az még mindig a teljességet és változatlanságot igazolja...attól függetlenül, hogy gondolatát változtatja"
Olvasom hozzászólásaid, és sokszor jókat mondasz... de most azért nagyot csalódtam benned...
Megmondjam és neked, hogy mi a te bajod? Hagy ezt te nem tanultad, hanem összeraktad innen, onnan, és ezért több sebből vérzik. Jó fejed van, de a kitaposott út járása nélkül, mit sem ér.
Így azt fogod elérni, mint amit a többi eltévelyedett filozófus. Mindig kitaláltak valami ujjat, és azt hitték, hogy ők az okosak, de közben mindig valahol sántított az elméletük.
... csak makacsságuk tartotta őket vissza...
10:52.
Köszönöm szépen az elismerést, korrekt vagy, de akkor légy szíves világíts rá azokra a bizonyos dolgokra, amik szerinted nem passzolnak össze. :)
Mivel teremt Isten, milyen cselekményt hajt ehhez végre egy anyagi megjelenés nélküli "Valami"? Mi az eljárás?
Mert ha jól sejtem te a "gondolat" dolgon akadtál meg. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
"Mi az eljárás?"
Na most egy világ omlott bennem össze!
Jössz ezzel a színvonaladon aluli, naponta feltett, gyenge logikájú, tudatlan ateisták által ismételgetett, csontig lerágott kérdéssel!!!
Azért mi már ezen magasabb szinten járunk...
De megpróbálok segíteni, de ahhoz hagynod kell!
Először azt kel megértened, hogy a téridő(világunk), felépítéséből fakadóan, nem létezhet kezdet nélkül.
Maga azt, hogy ezt megértsd, eleve egy folyamat.
Ha ez megvan, akkor most, hogy tudod, hogy van kezdete, tisztában vagy vele, hogy van egy okozója a létének.
Viszont az okozó nem lehet téridőbeli, mert akkor neki is lenne okozója, és ez mind a világunk lenne eleve.
Vagyis az okozó nem téridőbeli!
Miután ezt az egészet felfogtad, és megértetted, felteszed a kérdést: "de ezt hogy teszi, hogy képes úgy teremteni, hogy az előtte nem volt??? Mi a folyamat, a képlet, MI AZ ELJÁRÁS???"
1. Kérdem én: Attól mert nem tudod, vagy ezt nem tudhatod meg, attól már maga az amit előtte bizonyítottál, és felfogtad, már nem is érvényes??? Ez ostobaság lenne.
2. Eleve csak a világunkat vagyunk képes vizsgálni. Abból következtettünk(kihangsúlyozom: TÉVEDHETETLENÜL), hogy a világnak van kezdete, és így van egy tőle teljesen eltérő teremtője. Vagyis mivel maga a teremtés, nem térben és időben történik(minden pillanatban), eleve ki van zárva, hogy megismerd.
Ezért ez a kérdés: "Mi az eljárás?" olyan mintha azt kérdeznénk:
"Hol van isten?" Az után, hogy megértetted, hogy nem téridőben létezik. És ha nem tudod a választ, akkor Isten nincs, pedig előtte fogtad fel, bizonyítékokkal alátámasztva, hogy nem téridőben létezik.
Vagy olyan mintha azt kérdeznénk:
"Hogy néz ki Isten?" Az után, hogy megértetted, hogy nem téridőben létezik. És ha nem tudod a választ, akkor Isten nincs, pedig előtte fogtad fel, bizonyítékokkal alátámasztva, hogy nem téridőben létezik.
Vagy olyan mintha azt mondanánk:
"Csak az létezhet, ami téridőben létezik" És ezt mind az után, hogy felfogtad, hogy a téridő(világunk), felépítéséből fakadóan, nem létezhet kezdet nélkül, és tisztában vagy vele, hogy van egy okozója a létének.
Viszont az okozó nem lehet téridőbeli.
itt egy jó zene... hallgasd meg!
17:00
Nekem nem kell bizonyítsd logikai úton Isten létét, tudom én nagyon jól, hogy szükség van rá, hiszen magában az anyag nem áll meg, nem változik...Nekem azt áruld el, hogy egy nem térbeli, vagyis anyagi megjelenés nélküli Valami, milyen módon hozza létre az anyagot? De nekem ne azt mondd, hogy teremt...nekem azt a cselekményt, eszközt mondd, amivel teremt...a Biblia például megnevezi ezt a dolgot és Igének nevezi...csak kérdés, hogy valójában mi az Ige...mert igazából én tudom mi az. ;)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!