A jövőben már csak eszméletlenül minimális lesz a hívők száma, nem?
Nemhinnem. A technikai fejlodes kb semmit nem ad az ember lelkenek, szoval, azzal mindig lesz, aki foglalkozni fog.
(Osszevontam az osszes vallas hiveit, ha nem baj, mert nem specifikaltad, melyik vallas hiveire gondolsz.)
Egyáltalán nem... ma 13:59 pedig h.lye... A technikai fejlődésnek és a vallásnak semmi köze egymáshoz... Nagyon szépen elfér egymás mellett...
De azok, akik az egyházi dogmákat cáfolták meg, mint Galilei, Newton, és a többiek, mind-mind vallásosak voltak... Nem a vallást, vagy Istent tagadták, hanem a dogmákat...
jaj, bocs, a kereszténységre (és Európára) gondoltam :)
itt azért csökkenni fog nagyon, nem?
Szerintem a kereszténység mindenképp csökkenni fog, ahogy ma is folyamatosan apad az aktív vallásgyakorlók száma. Egyrészt az Egyház nagyon hiteltelenné vált - és az emberek nem képesek elválasztania vallás az intézményétől -, másrészt az iszlám és az újpogány vallások vannak terjedőben.
Igaz, az iszlámot próbálják visszafogni, de az újpogány valllások azért szép lassan beépülnek az életbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!