Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A jövőben már csak eszméletlen...

A jövőben már csak eszméletlenül minimális lesz a hívők száma, nem?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 13:25
1 2 3
 1/24 arbeitmachtfrei ***** válasza:
67%
Nem!
2010. dec. 9. 13:31
 2/24 anonim ***** válasza:
95%

Nemhinnem. A technikai fejlodes kb semmit nem ad az ember lelkenek, szoval, azzal mindig lesz, aki foglalkozni fog.

(Osszevontam az osszes vallas hiveit, ha nem baj, mert nem specifikaltad, melyik vallas hiveire gondolsz.)

2010. dec. 9. 13:36
 3/24 anonim ***** válasza:
78%
Nem
2010. dec. 9. 13:45
 4/24 anonim ***** válasza:
42%
Dehogy, ha így lenne akkor bizonyosságot nyerne, hogy az ember értelmes lény.
2010. dec. 9. 13:59
 5/24 BlackSword ***** válasza:
89%

Egyáltalán nem... ma 13:59 pedig h.lye... A technikai fejlődésnek és a vallásnak semmi köze egymáshoz... Nagyon szépen elfér egymás mellett...

De azok, akik az egyházi dogmákat cáfolták meg, mint Galilei, Newton, és a többiek, mind-mind vallásosak voltak... Nem a vallást, vagy Istent tagadták, hanem a dogmákat...

2010. dec. 9. 14:46
 6/24 A kérdező kommentje:

jaj, bocs, a kereszténységre (és Európára) gondoltam :)

itt azért csökkenni fog nagyon, nem?

2010. dec. 9. 14:46
 7/24 anonim ***** válasza:
93%
Nem hinném.
2010. dec. 9. 15:43
 8/24 anonim ***** válasza:
57%
Én úgy mondanám,a keresztény egyház hitelessége fog csökkeni jelentősen,nem az Istenben hívők száma.egyfajta új szemlélet váltja fel az eddigi dogmatikus felfogást,mert a vallásosok rájönnek,hogy tovább kell lépniük a "csak Jézus,csak Biblia,csak az amit a vallás tanít"fajta mókuskerék effektuson.az egyháztól nem fognak valódi válaszokat kapni az emberek az életükre vonatkozóan,az egyház önmagát ismétli,mindig mindenre ugyanazokat a válaszokat adja.aztán persze ki tudja mi lesz,nem vagyok jós:-)
2010. dec. 9. 17:36
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kereszténység mindenképp csökkenni fog, ahogy ma is folyamatosan apad az aktív vallásgyakorlók száma. Egyrészt az Egyház nagyon hiteltelenné vált - és az emberek nem képesek elválasztania vallás az intézményétől -, másrészt az iszlám és az újpogány vallások vannak terjedőben.

Igaz, az iszlámot próbálják visszafogni, de az újpogány valllások azért szép lassan beépülnek az életbe...

2010. dec. 9. 19:26
 10/24 anonim válasza:
100%
Tobbet kene reklamozni a keresztenyseget.Kabe olyan reklamra lenne szukseg ,mint amiet Snoop Dog kap ,vagy 50 cent es akkor minden rendbe volna.:D
2010. dec. 9. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!