Kinek a malmára hajtja a vizet az, hogy rengeteg vallás van, amik ellentmondanak egymásnak? Jézusnak, vagy sátánnak kedvez ez a tény?
De miért kellene azt hinnünk, hogy a Biblia majd megmondja, hogy mi a jó és mi a rossz? Az emberek kénytelenek felülvizsgálni a saját tetteiket, a hétköznapi életben úgyis találkoznak azzal, hogy elfogadják-e az elveiket, így lehetetlen vizsgálódás nélkül elhatározni, hogy mit tartunk jónak.
Nincs olyan, hogy valaki ismeret nélkül ítélne. Annak pedig, hogy valaki miért akar jó lenni, nem egy oka van - az okok egymásból következnek. Ha valaki egyszerűen nem akar rossz lenni többé - annak is oka van.
Kétlem, hogy a Biblia az egyetlen tanácsadó, ami utat tudna mutatni.
09:01
Nekem nincs olyan problémám, amire ne tudnék megoldást találni a saját vallásomban. Mellesleg, a Bibliába is bele lehet magyarázni,a gond az vele, hogy ha alapvetően nem hiszel az elveiben, akkor viszont a magyarázat is hamis alapokra épül.
Én pl. nem hiszek az eredendő bűnben és úgy gondolom, az emberek alapvetően jók. Akkor a biblia miképp adhatna nekem magyarázatot arra, hogy miért történnek rossz dolgok, ha mást tapasztalok,mint amit állít?
Ha nálam megbukik a hitele, akkor a Biblia nem feltétlenül alapvető könyv mindenkinek, vagy könnyebb azt mondani, hogy persze csak én tévedek, és még sokan mások?
Minden emberi tapasztalatot egy iromány alá kellene rendelni?
09:40
Kiforgatod a szavaimat. Azt írtam, hogy nekem nem adhat magyarázatot, ha már alapjaiban eltér attól, amit én tapasztalok. Ismétlem TAPASZTALOK, tehát átélt és nem gondolt dolgokról beszélek, amiket még ki lehet magyarázni a kincsesládákkal és miegyebekkel.
Azt sem állítottam, hogy a Biblia nem jó és hasznos könyv. Azt mondtam, NEM MINDENKINEK van szüksége a Bibliára ahhoz, hogy szeretetben éljen, és hogy magyarázatok máshol is vannak, tehát továbbra sincs ok arra, hogy egyedül a Bibliát valljuk elfogadhatónak.
7 milliárd különböző egyéniségű, különböző tapasztalatú, különböző lelkű személyre egyszerűen nem lehet ráhúzni egyetlen elvet. Egy békében és szeretetben élő buddhistának mit adhat még a Biblia?
Szerintem se Jézusnak se a Sátánnak egyszerüen egy jó üzlet az egyházaknak.
Ha az egyházaknak Jézus és az Isten volna az elsö nem halmoznának vagyont fel.Hisz tudjuk ha két ember a nevemben összejön...
Tehát semmi szükség a nagy templomokra a tanok betartásához,imához stb.
Az egész csak marketingmix a nagyobb földi profit elŕéséhez.
"Sátán ravasz, s eléri a célját" a taktikáival kijelentés nem Biblia ellenes gondolat. Nem tudom aki ezt kitalálta , az honnan vette.
Lássuk az Írásokat:
"Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Nem nagy dolog azért, ha az õ szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az õ cselekedeteik szerint lészen. "
" Kor 11:14,15
A ténykedései miatt van hogy az emberek elbizonytalanodnak hogy hogyan imádják az igaz Istent. Az igaz imádatnak, csak egyetlen formája helyes Isten előtt.
A Biblia így támasztja ezt alá:
"Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség; Egy az Isten és mindeneknek Atyja, a ki mindeneknek felette van és mindenek által és mindnyájatokban munkálkodik."
Efézus 4:5,6
Egy igaz Isten van,s ezért tény, hogy egy hitet csepegtet bele az igaz imádóiba Szaván keresztül.
S ezért baj Isten szemszögéből nézve, hogy a vallások egymásnak ellent mondanak tanításaikban. Nincsenek egy hiten a bibliai tanításokkal. Ha egy hiten lennének, akkor csak egy vallás lenne, mégpedig annak mintájára, amit Jézus lefektetett. De addíg, míg visszagönygyölítjük a szálakat két vallásig, míg akkor is az egyik igaz, a másik hamis lenne. Két egymásnak ellent mondó igazság bibliai értelemben biztos nincs. "Egy hit" van a fent idézett vers szerint ami helyes Isten előtt.
A Biblia nem hagy kétséget afelől, hogy találhatjuk meg ezt az igaz vallást, amely dicsőséget szerez Isten nevének.
A sok-sok vallásra vissza térve:
Amiért jó csalétek a sok-sok vallás, hogy eléri a célját. Elfordítja az embereket az igaz imádattól, e világ istene,Sátán felé. János 14:30; 2Korinthus 4:4
1 János 5:19
Tehát vizsgáljuk mélyrehatóan a bibliai tanításokat,"vajon úgy vannak-e ezek a dolgok" Cselekedetek 17:10, 11
s keressük meg azokat,akik az igaz imádatot gyakorolják, az első századi keresztényekhez hasonlóan, "hogy rá ne szedjen minket a Sátán. Az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk." 2Kor 2:10,11 Újford.revideált Biblia
Minden vallás feltétlen imádatot ,hitet vár el és szentül megvan győződve arról ,h ő a tuti frankóság a többi pedig silány bóvli.Ezért a célért bármire képesek a képviselőik.Érzelmeinket, csekély értelmünket manipulálva csakis saját nyereségükkel (nem feltétlenül anyagi)törődnek.Sokakat sikerült fanatizálniuk a történelem folyamán és rávenniük olyan cselekedetekre amikre egyébként nem bírták volna.Bármelyik vallást nézzük olyan mennyiségű szennyet sikerült a vezetőiknek már rádolgozniuk ,hogy az alapvető emberi (kb 1700 keresztényi...kisajátították) értékeket látó érző egyén undorodni tud csak tőlük.
Nyomatják a frankót a bibliájukra ,koránjukra (stb kinek mije van) alapozva aminek egy részletébe egy közepes szónokuk bármikor bármit és ha kell annak az ellenkezőjét seppec belemagyarázza ha kell egyetlen körmondtaban , úgyhogy a bugyuta nép észre se veszi csak szájtátva csodálja.
Az összes vallás az emberi tudatlanságra ,informálatlanságra van alapozva kinek kinek a szájaíze szerint.
Jézusok és Sátánok itt élnek köztünk csak nézőpont kérdése kire melyik nevet rakjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!