Lehet úgy imádkozni, hogy közben zenét hallgatok?
A tanítványok egyszer megkérték Jézust, tanítsa őket imádkozni. Erre Jézus elmondta nekik a Mi Atyánk-ot. Tehát az imádságnak a tartalma a lényeg, és hogy milyen szívvel mondod. Ha bármilyen külsőség számítana, azt Jézus minden kétséget kizáróan elmondta volna. De Ő nem tartotta fontosnak, hogy térden állsz vagy a kezeidet az ég felé kitárod. Be csukod-e a szemed, vagy nyitva hagyod. Ki mondja, hogy gépkocsi vezetés közben ne lehetne imádkozni? Én 15 éven keresztűl dolgoztam gépkocsivezetőként, ebből öt évet mint hívő. Rengeteget imádkoztam út közben, de eszembe se jutott, hogy letérdeljek, az meg vég képp nem, hogy a szemem becsukjam. Az igaz, hogy én a rádiót közben kikapcsoltam, de csak azért, hogy engem ne zavarjon. De Wilhelm Bus a Jézus a mi sorsunk "c" könyvében azt írja, mikor börtönben volt a hite miatt, akkor egy nap a börtönben a rabok közt "elszabadult a Pokol". Mindenki kiabált, örjöngött, és Bus lekész ebben a hangzavarban kezdett el imádkozni. És egyszer csak csend lett. Tehát alapvetően problémát nem okoz a zene az imádság alatt, feltéve, hogy nem tereli el a te figyelmedet arrol, hogy Istennel beszélsz.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!