Szabadidődben elmennél idegen embereknek beszélni a bibliáról?
El, de nem házalni. Ha van olyan összejövetel, ahol el tudom mondani a saját véleményemet és a bibliai leírásokban a nem,- vagy félreértelmezhető gondolatokat megmagyarázni, a saját hitem szerint, akkor nagyon szívesen. Én JT embereivel szívesen beszélgetek, ha ráérek. Csak kérdezni szoktam és várom tudásuk alapján válaszukat (nem bibliai idézeteket!).
Például, hogyan lehet az, hogy Jézus feltámadása négy evangéliumban van leírva, de háromféleképpen! Melyik az igazi?
Ha tudsz rá értelmes választ megköszönöm.
... közlekedési baleset..
Látod, itt kezdődik a bajom a bibliával. Még azt is hozzá tehetted volna, hogy nem azonos időben voltak ott és nem ugyanazt észlelték - nekem már próbálták ezt is elmagyarázni.
Vesd össze:
- Márk e. 16/5.
- Lukács e. 24/4.
ezek konkrét tények, ha szó szerint értelmezed akkor eltérés van.
És az hogy lehet, hogy János e. 20/6-14. -ben Simon Péter és a másik tanítvány nem látja a két angyalt, de Mária meg igen?
A példáddal összevetve, a közlekedési balesetben is az a legrosszabb, ha zavaros (más "szögből látják") és nem lehet megállapítani a valós tényt. A biblia egyes részeivel is ugyanez a bajom: zavaros és ráadásul az utalások egymásra "mutogatásból" állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!