Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szabadidődben elmennél idegen...

Szabadidődben elmennél idegen embereknek beszélni a bibliáról?

Figyelt kérdés
vajon látjuk az embereket az ajtókban, vagy csak az előítéletünknek engedünk?
2010. dec. 1. 00:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. dec. 1. 12:47
 12/16 anonim ***** válasza:
szia, én a szerelmemmel szoktam beszélni Istenről,a Bibliáról nem nagyon, mivel ő más vallású, de mindig érdeklődik
2010. dec. 1. 15:07
 13/16 anonim ***** válasza:

El, de nem házalni. Ha van olyan összejövetel, ahol el tudom mondani a saját véleményemet és a bibliai leírásokban a nem,- vagy félreértelmezhető gondolatokat megmagyarázni, a saját hitem szerint, akkor nagyon szívesen. Én JT embereivel szívesen beszélgetek, ha ráérek. Csak kérdezni szoktam és várom tudásuk alapján válaszukat (nem bibliai idézeteket!).

Például, hogyan lehet az, hogy Jézus feltámadása négy evangéliumban van leírva, de háromféleképpen! Melyik az igazi?

Ha tudsz rá értelmes választ megköszönöm.

2010. dec. 1. 21:27
 14/16 A kérdező kommentje:
mint ahogy egy közlekedési baleset résztvevői vagy szemtanúi is különböző helyekről látják az eseményeket, pl az egyik jobbról, a másik balról, a harmadik előrről, a negyedik hátulról, a négyet összevetve deríti ki a rendőr, hogy vajon mi is történt. ugyanígy a bibliai beszámolók nem mondanak ellent egymásnak, hanem plusz információk. valóban, mi szükség lett volna 4 evangéliumra, ha mind a 4 ugyanazt tartalmazná?
2010. dec. 2. 07:28
 15/16 anonim ***** válasza:

... közlekedési baleset..

Látod, itt kezdődik a bajom a bibliával. Még azt is hozzá tehetted volna, hogy nem azonos időben voltak ott és nem ugyanazt észlelték - nekem már próbálták ezt is elmagyarázni.

Vesd össze:

- Márk e. 16/5.

- Lukács e. 24/4.

ezek konkrét tények, ha szó szerint értelmezed akkor eltérés van.

És az hogy lehet, hogy János e. 20/6-14. -ben Simon Péter és a másik tanítvány nem látja a két angyalt, de Mária meg igen?

A példáddal összevetve, a közlekedési balesetben is az a legrosszabb, ha zavaros (más "szögből látják") és nem lehet megállapítani a valós tényt. A biblia egyes részeivel is ugyanez a bajom: zavaros és ráadásul az utalások egymásra "mutogatásból" állnak.

2010. dec. 2. 16:51
 16/16 A kérdező kommentje:
fordítási hiba is lehet. ezért még nem vonom kétségbe a biblia hitelességét.
2010. dec. 11. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!