Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelképez a református...

Mit jelképez a református templomok tetején lévő "buzogány"?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 16:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

az nem buzogány, hanem a betlehemi csillag.

tudod, amelyik a három királyt vezette az újszülötthöz.

2010. nov. 29. 16:50
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
Én is buzogánynak néztem.:D A csillag eszembe se jutott volna, legalább akkor festenék le, vagy világítanák ki.Ki látott már szürke, vagy fekete csillagot.:D Minden esetre jó tudni.
2010. nov. 30. 04:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Az igazi református templom tetején kakas van. A buzogány - csillag az evangélikus templom tetejét díszíti. A többi a válaszadóknál stimmel.
2010. nov. 30. 20:15
 4/4 Salx Narval ***** válasza:
Mit értesz azon, hogy igazi? A mi református templomunk nem igazi, mert csillag van rajta,az igaz, hogy inkább buzogányra hasonlít:D ? Az evangélikus templomunkon pedig kakas van, de keresztet is láttam már mindkettőn.Egy kicsit nézegettem a templomokat és mindkét jelképet használja a református egyház a templomain.Volt még egy érdekes templom, azon galamb volt olajággal.
2010. dec. 1. 04:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!