Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a mai világban a...

Szerintetek a mai világban a hit segíthet rajtunk? Van még szerepe?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy a hit előrébb vihet minket, átsegíthet rossz élethelyzeteken? Vagy csak felesleges önámítás? Hit alatt bármire gondolok! Jézus, sors, karma, húsvéti nyúl, bármi.

jan. 17. 21:56
1 2
 11/19 tgt ***** válasza:
9-es: Minden ember hisz, mert a hit kell az élethez. Hisz például abban, hogy lesz holnap. Ha nem hinne benne, nem tudná a jövőjét tervezni. Ez azonban nem azonos az Istenbe vetett hittel.
jan. 18. 14:15
 12/19 anonim ***** válasza:
52%
Keresztény értelemben a hit azt jelenti, Istenben bízunk, vele együtt közösen haladunk. A hit nem hiszékenység, hanem bizalom Istenben, akár rossz, akár jó ér. Keresztény értelemben az a jó hit, ha Istenben bízol és nem magad eszében. Természetesen ez nem a sült galamb várását jelenti. Az ezoterikus világnézet ugyanakkor azt tanítja, hogy magadban higyjél, ez egy mágikus jellegű hit, amikor valamiben erősen hiszel, „vizualizálod”, az megvalósul. Tehát két egészen különböző fajta hitről beszéltem. A keleti vallások panteista világképében sincs személyes Isten, tehát ezek esetében is leginkább saját erődre kell támaszkodni a szellemi fejlődésben. Én a legelső típusra szavazok. Jézus Isten személyes voltáról tanított. Jézus szerint bármi lehetséges annak, aki hisz. Ha annyi hitetek lenne mint egy mustármag, azt mondanátok a hegynek, hogy menjen a tengerbe és odamenne. Nem beszélt a levegőbe, csak azt nem tette hozzá, hogy olyan tiszta szívűnek kell lenni hozzá, mint Ő.
jan. 18. 15:00
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

"Úgy gondolom, hogy a hit előrébb vihet minket, átsegíthet rossz élethelyzeteken?"

Nem tudhatjuk, hogy úgy gondolod-e.

Mindenesetre tudományos tény, hogy a vallásos életet élők egészségesebbek mentálisan is, fizikálisan is.

jan. 18. 16:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, remenyt, vigaszt es batoritast adhat a hit vagy a vallasgyakorlas.

De olyan is van, hogy valaki tulsagosan elvesz a szabalyokban, az "apro betukben", tul szigoruan veszi, akkor lehet karos is.

jan. 18. 20:55
 15/19 anonim ***** válasza:
75%

8.

Az idézet("A vallás a nép ópiuma") megfogalmazása idején az ópium még gyógyszer volt s NEM élvezeti kábítószer.

A vallásoknak ma is egyik legfontosabb szerepe,a rászoruló szenvedők gyógyítása,vígasztalása. Aki ezt a funkciót degradálja,az bunkó tahó.

Életem során 5 alkalommal veszettem el mindenemet,ami fontos volt számomra.(Otthonomat,vagyonomat,egzisztenciámat,szeretteimet,életem értelmét.) Nem a vallásom adott erőt újrakezdeni,-mert azt is elvesztettem- hanem a HITEM....A hitem a "Szeretet Istenében",Gondviselőmben,Mindenhatómban,Jó Atyámban,akivel több alkalommal súlyos vitáim voltak.(Ha nem lett volna tapasztalatokon alapuló hitem,nem tudtam volna perlekedni Vele.)

Hit nélkül lehetetlen túlélni,viszont a hitünket fel kell építenünk!

jan. 18. 21:35
 16/19 anonim ***** válasza:
48%
A vallásos hit igen nem azonos a köznapi hittel. De nem is ellentétes. A kérdés az, megmenti-e a világot a vallásos hit? Egész konkrétan igen. Van a vallásosok egy csoportja aki hiszi, hogy imája segít megmenteni embereket. Sőt, aki tanulmányozta a Szűz Mária-jelenéseket, kifejezetten és ismétlődően kéri a jelenés hogy imádkozzunk mert baj közeleg. (pl. Oroszországért 1917-ben Fatimában. Nem imádkoztak és nem menekült meg a világ a kommunizmustól.)
jan. 18. 23:00
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

Tapasztalatok szerint,még az élettelen kabalákban való hit is segít bizonyos helyzetekben.

Aki nem tudja elképzelni az -egy élő Istenben való-hit erejét, az nagyon keveset tud és szánalomra méltó. Természetesen ennek a hitnek is tapasztalásokon és fokozatosság szerint kell épülne.

Én,a vallásos hitet babonaságnak gondolom .

Csak az élő Istenben való hit ad igazi segítséget!

jan. 19. 06:25
 18/19 anonim ***** válasza:

"a vallásos hitet babonaságnak gondolom . Csak az élő Istenben való hit ad igazi segítséget!"

Van olyan vallás, amelynek a tagjai az élő Istenben hisznek.

jan. 19. 08:42
 19/19 anonim ***** válasza:

18.

Szerintem minden vallásban vannak olyanok,de ezeknek az embereknek a megítélése nem az én dolgom.

jan. 21. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!