Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hová menjek templomba, ha a...

Hová menjek templomba, ha a városban, ahol lakom nem szimpatikus a lelkész? (Református)

Figyelt kérdés

Nem is a szimpátia a legjobb szó rá, hanem nem szeretem azt, amilyen stílusban prédikál, túl nagy hangon, túl kioktatóan.

Menjek inkább néha katolikus misére vagy üljek be a baptistákhoz?

Vidéki város, szóval nincs több gyülekezet.

tegnap 13:13
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve régebben amikor (egyházi) suliba jártam, ő volt a lelkész és a tanárok állandóan fokozott tiszteletre intettek főtiszteletűnek hívták. Nekem már akkor sem tetszett az ennyire alá-fölérendeltségi viszony. Kb mint a farizeusok.
tegnap 13:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia,

A katolikus mise nagyon más lesz (ott nagyon kevés a prédikáció sok a liturgia), a baptista sokkal közelebb áll a reformátushoz, mind liturgiában, mind hitvallásban, de jó lehet még az evangélikus, vagy akár az adventista is (ha van) én exreformátus vagyok jelenleg az adventistákhoz járok. Ha megírod melyik település megírom melyik gyülekezet (vagy itt rá tudsz keresni: [link]

Üdv. Péter

tegnap 14:07
 3/4 kürtőskalácska ***** válasza:

A görög és a római tényleg nagyon más lesz inkább énekelni fogsz mint prédikációt halgatani.

Evangélikus hasonló a Reformátushoz.

tegnap 16:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Bárhova is mégy,ne vallást kövess,mert üdvösséget CSAK Krisztus ajándékozhat! Őt kövesd!
tegnap 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!