Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenhez imádkozott már...

Istenhez imádkozott már valaki azért, hogy egy bizonyos személyt változtasson meg?

Figyelt kérdés

Pl egyik közelebbi hozzátartozója ivott, erőszakos volt, vagy pl lusta volt nem akart dolgozni menni, valamièrt kérte Istent, hogy változtasson ezen a személyen.

Segìtett?

ma 12:01
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Biztosan sokan csináltak már ilyet, és nem, ez nem így működik.
ma 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem azt kell kérni, hogy Isten változtasson meg valamit.

Ő a szabad akaratot, az ember szabad döntésének a jogát nem fogja elvenni senkitől sem.

Viszont képes Isten arra, hogy egy-egy adott embert eljuttasson egy olyan élethelyzetbe, hogy szabadon meghozhasson egy döntést:

Folytatja -e úgy, ahogy eddig vagy önként változni kezd.

Értem is sokan imádkoztak, hogy változzak meg, ne drogozzak. De ezt fel sem fogtam, komolyan sem vettem.

Viszont eljött a döntés pillanata számomra is:

Szégyenemben öngyilkosság vagy letérdelve könyörgök Istenhez a kegyelemért.

Itt vagyok, mert az utóbbit választottam és hittem és Isten megmutatta magát. Mindent megmutatott az Úr, amit csak kértem tőle. Még az Ő útjaiba is bepillantást nyerhettem, amint a józanodás útjára léptem, ami egy nagyon, de nagyon kemény út.

A hozzám hasonló függő beállítottságúak csak a gödör legalján képesek érdemi felismerésekre jutni és a változás útjára lépni.

Ha segítenji akarsz a hozzátartozódnak javaslom , hogy tegyél valamit. Mert, ha teszel valamit, akkor Isten is be tud segíteni. Mielőbbi változást pedig csak az eredményez, ha mielőbb lejuttatod a gödör aljára a szerencsétlent, hogy meghozza a saját döntését.

Ja és nem szégyen a rehab, mert én is voltam. Kétszer is. A visszaesés része sajnos ennek a betegségnek. A hozzátartozók ott rontják el, hogy mindenárom megmentenék szerencsétlent ahelyett, hogy kő keményen kidobnák a házból vagy elhagynák. Engem is el kellett hagynia a nejemnek, gyerekeimnek és teljesen le kellett gatyásítanom magam, hogy meghozzak egy döntést. Ez ilyen. Mélypont nélkül a felépülés esélye 0.

ma 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:

"Ő a szabad akaratot, az ember szabad döntésének a jogát nem fogja elvenni senkitől sem." <-> "Viszont képes Isten arra, hogy egy-egy adott embert eljuttasson egy olyan élethelyzetbe, hogy szabadon meghozhasson egy döntést"

Tehát szabad akarat van, de szabadon dönteni nem mindig lehet.

ma 13:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Mindig van döntési lehetőség. Nálam és a legtöbb függőnél is a végén ugyanazt a döntést kell így vagy úgy meghozni:

Élet vagy halál.

Sajnos sokan választják a lassú önpusztítást, mint ahogy én is tettem. Persze van a gyors verziója is az önpusztításnak. Ezt is lehet választani.

Aki az életet választja még azon belül is dönthet. Bőven vannak opciók, hogy merre tovább.

Nekünk függőknek ez a nehéz: Célt találni. Mert ugye jól bevált célunk volt a lassú önpusztítás élvezetesnek tűnő formája, de a pénz véges és a lehetőségek is végesek.

A függők is dönthetnek. Mitől is akarok függeni? Pia, szex, drog, szerencse, egyéb játék...stb. A döntés opció mindenképpen megvan.

Csak az nem mindegy, hogy mi hová vezet el.

Én annó a drogot választottam. Annyiból jobb, mint a pia, hogy az gyorsabban visz le a gödör aljára, ahol kiderűl, hogy az ember megpróbál-e kimászni vagy már lehet betemetni.

A piánál az a szarabb, hogy az elfogadottabb. Olcsóbb, hozzáférhetőbb, kultúránk része...stb.

Isten szó szerint döntés hegyeket ad mindenkinek, még a függőknek is. Csak legtöbbünk kísérletezik az élvezetet okozó döntések alkalmazásával, ami rögtön beüt. Pedig pont a szenvedéssel telibbet érdemes választani, ami végűl nagyobb örömöt ad , mint a cucc adhat vagy a pia.

Én Istentől tettem magam függővé végül. Ingyen van, mindig hozzáférhető.

A felépülés első lépése, a felismerés, hogy gond van velünk. A többi lépés már inkább szól Istenről és embertársaimról és a döntésmeghozatalról, tanulságokról és persze leginkább rólunk, akik benne voltunk vagy vagyunk ebben.

A visszaesés pedig része a betegségnek, de nem része a felépülésnek.

ma 14:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, imádkoztam már, és működött. Olyankor jó, ha azért is imádkozunk, hogy tudjon kiszakadni az adott társaságból, nehogy bajba kerüljön, vagy még jobban belevigyék a rosszba. Tehát azért is imádkozni kell, hogy Isten is segítsen, és hogy Isten az adott személy gondolkodását is változtassa meg.

Rossz emberek esetén érdemes imádkozni. Függőségekről való leszokáskor is. Érdemes beszélni is az illetővel, hogy ő maga is imádkozzon. Mindig kell imádkozni Istenhez, mert Isten mindig segít!

ma 14:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!