Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A különböző isteneknek különbö...

A különböző isteneknek különböző oltára legyen, vagy lehet ugyanaz?

Figyelt kérdés

A párommal átköltöztünk egy nagyobb lakásba, és arra gondoltam, hogy a könyvtárszobánkba kialakítanék egy oltárt Perszephonénak és Hekaténak. A kérdés csak az, hogy egy nagyobb oltár legyen, ami ketté van osztva, vagy kettő kisebb legyen. Mivel a mitológiában is közel áll egymáshoz ez a kettő istennő, nem látom bajnak, ha az oltár is közös.

Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?

dec. 29. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet ugyanaz is, igazából ilyesmire nincsenek szigorú előírások. Kivéve ha valamilyen koven vagy társaság tagja vagy, ahol vannak szabályok. Akkor nyilván azokat kéne követni.

De ha szabadúszók vagytok, akkor mindent csinálhattak úgy, ahogyan jónak látjátok.

Egyébként tényleg kiegészíti egymást a kettő, habár szerintem a Perszephoné követés ritkább és Hekaté a népszerűbb manapság. De biztosan örülne neki és nem okozna semmiféle konfliktust vagy diszharmóniát.

dec. 29. 13:43
 2/7 Thunderfairy ***** válasza:
11%
Itt a bizonyíték hogy nem igazak a vallások.
dec. 29. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

2. A vallás nem is, mivel emberi konstrukció.

A spiritualizmus viszont valóságos és mindenkinek személyes dolog.

dec. 29. 14:10
 4/7 TiniTitán0213 ***** válasza:
100%
Szerintem legyen különböző.
dec. 29. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező csak trollkodik és azért hülye, mert ezzel okosnak hiszi magát. Bár nyilvánvaló lett, hogy néhányan nem látnak át rajta.

dec. 29. 14:25
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is így gondoltam!

Igazad van, de sajnos egyeseknek ezt felesleges magyarázni.

Igen? Miért, vagy egyszerűen szerinted úgy kényelmesebb?

dec. 29. 17:40
 7/7 Metionin ***** válasza:
Szerintem teljesen jó egy közös is de ha megvan a hely hozzá, hogy elférjen 2 kisebb, én azt tennék. Valahová szimmetrikusan.
dec. 29. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!