Hogyan lehet ezt érzelmezni, mit takar?
2Móz. 22,28
Ne késsél adni abból, amiből bőséged és felesleged van! Elsőszülött fiadat add nekem!
2Móz. 22,29
Így cselekedj marháddal és juhoddal: Hét napig legyen az anyjával, a nyolcadik napon add nekem
Kedves Kérdező
Ez abban az időben kezdődött, amikor Isten kihozta őket az Egyiptom rabszolgaságából.
Ezért Istennek úgy mutathatták ki a hálájukat, köszönetünket, ha ők is valamit visszaadhatnak abból amit kaptak.
Ezért Isten arra kérte az Izraelitákat, hogy ha szeretnék kifejezni hálájukat, akkor adják neki minden élőlénynek az első zsengéjét, a legjavát, a legértékesebbet.
Vagy is nem emberek hoztak döntést arról, hogy mivel mutassák ki a hálájukat, hanem Isten volt aki meghatározta a hálájuk értékét, módját.
(2Mózes 22:29) . . .Ne vonakodva ajánljd fel. . .
Az elsőszülött fiakat tehát Istennek szentelték templomi szolgálatra.
(2Mózes 13:1, 2) . . .: 2 „Szentelj nekem minden hímnemű elsőszülöttet az izraeliták között, embert és állatot egyaránt. Ők az enyémek.”
Napjainkban a keresztények is azzal mutathatják ki a hálájukat, ha Isten kéréseinek tesznek eleget, és nem maguk döntenek arról, hogy mit ajánlanak fel.
Ezzel az Izraeliták, és Jézus tanítványai nem "silány" minőségű áldozatot hoznak, hanem értékeset. Amivel ki fejezik, hogy bíznak Istenben aki fenntartja Őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!