Mi a véleményetek arról, hogy a Manchester United focistájának elege lett a fényűző életből, és a Katolikus Egyházban találta meg a hivatását?
Philp Mulryne 31 évesen megkezdte a katolikus papságra való felkészülést, 2017-ben diakónussá szentelték.
"Így nyilatkozott (részlet):
Nem értettem, miért nem vagyok boldog, amikor mindenem megvan, amire a fiatal férfiak vágynak? Pénz, modellek, italozás... Ez indított el azon az úton, hogy újra felfedezzem a hitemet, azt a hitet, amellyel fiatalemberként rendelkeztem. Egy ideig önkénteskedtem egy hajléktalanszállón, újra misére jártam, rendszeresen imádkoztam, és megtaláltam a beteljesedés igazi érzését."
Forrás: [link]
Számomra döbbenetes, hogy egy fiatalember, akinek mindene megvan: hírnév, szép nők, pénz végül egyházi pályára lép.
Mit gondoltok erről?
Azért ez nagyon búlvárosra sikerült.
Kezdjük ott, hogy semmilyen nagy hírnévről nem kellett lemondania, hiszen MU-ban volt egy bajnokija, alacsonyabb oszájú csapatokban játszott, és már 16 éve visszavonult, miután éveken át a kispadot koptatta.
Szóval semmi döbbenetes nincs ebben. Nincs egyedül tévképzetekkel. Esetében lehet, hogy ezzel kompenzálja azt, hogy nem a legtöbbet hozta ki a karrierjéből.
Már egy ideje nem követem a focit, szóval nem vagyok képben azzal, hogy ki ez az ember.
De rátaláltam erre a cikkre, azért írtam ki a kérdést.
"Számomra döbbenetes, hogy egy fiatalember, akinek mindene megvan: hírnév, szép nők, pénz végül egyházi pályára lép."
Nem olyan ritka ez. Nyilván ez egy radikális döntés, de nagyon sok szentet ismerünk, aki pénzt, hírnevet, nőket, karriert, stb. hagyott ott és lett pap vagy szerzetes. Ezek a dolgok hosszú távon nem boldogítanak.
Választ én sem tudok rá, csak azt tudom, hogy hozzá hasonló fazonok szaladgáltak már a történelemben. Csak hogy kettőt említsek:
- Gautama Sziddhártha herceg
- Giovanni Bernardone (1181-1226)
Guglizzatok utána, kik ők!
Márk evangéliuma 8. fejezet
35Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!