Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik felnőttként tértetek meg...

Akik felnőttként tértetek meg valamilyen vallásra: Melyik vallást vettétek fel, és mi győzött meg arról, hogy ez az igaz hit?

Figyelt kérdés

dec. 9. 20:24
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Hohohohohó, mint a nagy hohohorgász! Minden vallás, felekezet, mozgalom stb. hívője azt fogja mondani, hogy az ő hite az igaz hit! És sok meggyőző érvet fognak mind mondani. Úgyhogy mégis mit vársz ettől a kérdéstől? Hogy megúszhatod a munkát és a tanulást, és valami kiskapun át te is csak befurakodhatsz úgy ingyen?

Hosszú életem során valamit nagyon jól megtanultam: egy szektába könnyű bejutni, de nehéz kijutni onnan, az igazak közé azonban nehéz bejutni, de könnyű kiesni onnan.

üdv, a javuló Stefán

dec. 10. 00:24
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Traumak vezettek el idaig. Nem vettem fel egy konkret vallast, mert a lenyeg mindegyikben ugyanaz, rengeteg atfedes van koztuk. Tobbol gyurtam ossze a sajatomat.
dec. 10. 02:16
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

Engem Isten szavának a mélyebb tanulmányozása, és annak megértése vezetett.

Semmilyen trauma nem ért, mindössze szerettem volna tudni, ha Létezik Isten, mit gondol, mit érez, és milyen céllal hozta létre az életet.

Mi volt az oka, hogy teremtsen, vagy is mi volt az oka, célja, hogy megossza az életet másokkal?

Illetve az, hogy mit tesz annak érdekében, hogy az elhatározása ne kudarc legyen, hanem megvalósuljon.

dec. 10. 05:53
 4/10 feketepeter ***** válasza:
Sokat olvasgattam, es kialakult. Beleraktam a munkat. Nem volt egy pillanat vagy kiemelkedo elmeny, ami "meggyozott".
dec. 10. 06:39
 5/10 A kérdező kommentje:

#1:

"Minden vallás, felekezet, mozgalom stb. hívője azt fogja mondani, hogy az ő hite az igaz hit! És sok meggyőző érvet fognak mind mondani."

Igen, épp ez a lényeg.

"Úgyhogy mégis mit vársz ettől a kérdéstől?"

Érdekel, hogy az emberek miért választották pont azt a vallást, amelyiket, s miért gondolják, hogy az ő vallásuk az igaz hit.

Ezért érdekel elsősorban a felnőttként megtért (vagy más vallásra áttért) emberek válasza. Olyanoké, akik nem belenevelkedtek valamilyen vallásba, és azért vallják igaznak, mert hittanon megtanulták, hogy ez van és így van. Hanem olyanoké, akik a jelenlegi vallásukkal felnőttkorban találkoztak, és az adott vallásban megláttak valamit.

Nem azt akarom, hogy megtérítsenek, csak kíváncsi vagyok, másokat mi vezetett a felismerésükhöz.

#2:

Sajnálom, hogy nehéz életed volt. Remélem, Isten segítségével jobbra fordul.

Én is hasonlóan vagyok: nem követek semmilyen egyházat, hanem a saját istenképemet formálom. Nem tudom, van-e olyan egyház, ami közel jár a végső igazsághoz (bármi legyen is az), de azért még kíváncsi vagyok rájuk, mindenféle vallás tanításaira. Talán pont azért, mert mindegyikben lehet egy kis igazság, valamiféle meglepő felismerés.

#3:

"Isten szava" alatt valamelyik szent könyvre gondolsz? (Biblia, Korán, stb.) Milyen vallású vagy?

#4:

Milyen vallású vagy?

dec. 10. 07:34
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező

3-as válaszoló vagyok.

Köszönöm megtisztelő figyelmedet.

Isten szava a Biblia. Más könyvek nem tartalmazzák Isten személyiségének, szándékának, és az élettel kapcsolatos céljának a mondani valóját.

Quoran vagy más vallásos könyvek egy kúltúrának, népnek a sajátos gondolatait tartalmazza.

Vannak könyvek, amik Isten segítsége, vagy vezetése nélkül akarja az embert "jó útra" terelni, vagy a tökéletességet megtalálni.

A keleti könyvek legtöbbje emberi filozófiára építkeznek, semmint Istenre, és a törvényeire, vagy szándékainak megvalósulására.

A Biblia Istenének, Jehovának vagyok az egyik Tanúja, 24 éves korom óta, 33 éve.

dec. 10. 09:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Jézus azt mondta, hogy ő az Igazság és hogy Isten országa rajta keresztül érhető el. Az Igazság a dolgok helyes felismerése, szóval ne vallást, hovatartozást keress elsősorban, hanem próbáld meg felismerni a dolgok mögötti lényeget. Ennek eléréséhez azonban jobban jársz, ha több nézetet is megismersz és akkor nagyobb rálátással bírhatsz. Nem létezik olyan, hogy egyedüli igaz hit. Vagy helyesen látod a valóságot, vagy nem. Amikor a hit beteljesedésbe megy, akkor már tudásról beszélünk. Jézus tudott, de az emberek miatt hitnek nevezte, mert az emberek nyelvén szinte lehetetlen azt megfogalmazni, amit a feltámadást követően tudhat valaki. Szóval a dolgok helyes felismerésére törekedj és ne hovatartozásra.

dec. 10. 09:53
 8/10 anonim ***** válasza:

7

Kedves Válaszoló.

Isten mindig is meghatározta, hogy akik hozzá szeretnének tartozni, azoknak mit kell tenniük, hogy elfogadható legyen az életük.

A bibliában az elejétől fogva végig olvashatjuk, hogy bizony elvárások voltak, vagy is Isten meghatározta a "hovatartozás" alapját.

Ez Jézus idejétől sem lett megváltoztatva. A tanítványok, a keresztények, és a később csatlakozott embereknek összekellett gyűlniük, hogy tanuljanak és egységben éljenek.

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

A keresztény ember figyel a testvérére, és együtt élik a keresztény életet egységben. Különösen az utolsó napokban szükséges, mivel az Isten által kitűzött nap közeledik.

Vajon hogyan figyelnek azok egymásra, akik nem is ismerik egymást, semmit nem tudnak egymásról a környezetükben?

Ez is azonosítja azokat, akik valóban figyelnek Isten szavára, és Krisztus tanítására, betartva azokat.

Akik ezt nem teszik, azok passzív "keresztények", hagyományból lettek megkeresztelve, ami magában nem menti meg senkinek az életét.

Isten a szavát nem azért íratta le, hogy a könyves polcon porosodjon, és néha néha beleolvassanak. Hanem azért, hogy a benne megírtakat az életükben alkalmazzák.

dec. 10. 10:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Én 16-17 éves koromban kezdtem látni, hogy ez az élet vagy micsoda nem is olyan egyszerű, mint gondoltam. Feltettem a kérdést a "nagy semmibe",hogy miért van, hogy mindenki szenved? Mi az értelme ennek az egésznek? De folytattam még egy darabig a "jól bevált" szőnyeg alá seprést, a "mindegy,igyunk" életet. Sok hibát elkövettem. De egy srác akit nagyon kedveltem, szeretettel fordult felém. Ő volt az első személy, akinek elhittem,hogy szeret, mondjuk aztán megijedtem és szakítottunk, de ez már régen volt. Aztán valamilyen csoda folytán (igazi csoda volt, csak akkor még nem értettem), apám megtért, és életemben először sírni láttam, és kicsikorom óta először megint elhittem, hogy szeret. 19évesen kezdtem református rövid igemagyarázatokat hallgatni, és eleinte azt gondoltam, oké, nem találok benne hibát, de hidegen hagy, aztán még meghallgattam párat, és kezdtem megérteni a sokkal mélyebbre vágó lényeget. Hogy ezek nem puszta szavak, hanem valóban Van Valaki, aki figyel rám, ismer engem és minden hibámat, és mégsem vet el, és nem akar ebbe a pöcegödörben hagyni, amiben éreztem még mindig magam és ezt az egész világot. hanem végtelenül szeret és szeretné, ha elfogadnám a kinyújtott kezét, bocsánatát és kincseit, amelyeket számomra is tartogat...:)
dec. 10. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:
41%

Kedves Kérdező!

A Kereszténységen belül(és kívül) nincs igaz vallás.Csak a Kereszténységen belül van 250.000féle válfaj. Mindegyik az Isten igazságának csak egy részét kiemeli, és aköré építinfel a teológiáját.Sajnos, ez egy csapda, mert nem lehet csak egy-egy részt kiemelni, hanem teljes egészében kell nézni a dolgokat.6 éve hagytam el a Kereszténység tanait, nem tartozom egyik vallási felekezethez sem.Kizárólag, a Bibliát tanulmányozom olyan módon, ahogy Isten azt szeretné(le van írva több helyen is, hogyan).Ezáltal rengeteg Keresztény vallás általi hamisítás, hazug tanításokat sikerült észrevenni.Ha szeretnéd valóban az Isten igazságát tanulmányozni, megérteni és azok szerint élni, akkor kerress privátban, nagyon szívesen segítek.

dec. 16. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!