Hiszel Istenben?
"Nem TUDOM, de már nem is érdekel. Megnyugtatna az a tudat, hogy nincs, mert ilyen kegyetlen szemét világot egy "jóisten" nem teremt, az hétszentség!"
A keleti ember úgy próbál megszabadulni a szenvedéstől, hogy nem vesz tudomást róla. A nyugati ember drogokkal próbálja megszüntetni a szenvedést.
Pedig a szenvedést leküzdeni kell, és csak azáltal lehet leküzdeni, hogy elviseljük.
Nem.
"Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyarlóságok kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, ám mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről."
Albert Einstein
11.
Nem tudom, ugyanaz vagy-e, aki az Ezotéria szekcióban szokott leadni ilyen szöveget, nem szívesen ismétlem már magam, de párszor kifejtettem, hogy ugyebár az evolúció kegyetlen, bele van kódolva a szenvedés, háborúk, versengés.
Eseted is csak "Szent Darwin" igazságát támasztja alá, mint minden.
Sokan mondják, nem lehet Isten, mert akkor nem tűrhetné el a temérdek szenvedést az emberi és állati világban egyaránt, ezt persze jól kimagyarázzák, csűrik, csavarják a hívők, de hiába, semmi értelme. Ha még további 2000 évig magyarázzák, akkor is csak farkába harap a kígyó.
Illetve valamiért átsiklottam rajta, a 11. idézett a 10-ből.
De amire én utaltam, az Ezotériában anonim szokott írni egy hozzászóló főleg, aki visszatérő, ilyen panaszokkal.
#14 Albert Einstein, ez most komoly? xD
Még csak nem is a tudományos munkáiból kifolyólag mondta amit mondott.
Most kezdjem el felsorolni az összes keresztény tudóst erre válaszul?
Nem járnál jól mert több van/volt mint ahány ateista tudós.
Kezdésnek:
Vagy ők nem számítanak és Albert Einsteint mindegyik tudós fölé helyezed?
Azt ugye tudod, hogy a tudomány hivatalos álláspontja Istent illetően az, hogy se nem bizonyítani se nem cáfolni nem tudja azt.
Ha a tudományra alapoztad az Istenben való hitetlenséget, akkor azt hibásan tetted. Legalább annyira mintha a festészet miatt nem hinnél Istenben.
"Nem tudom, ugyanaz vagy-e, aki az Ezotéria szekcióban szokott leadni ilyen szöveget,"
Nem az vagyok, csak ritkán látogatok át az ezotériába. Egyébként az idézet C.G Jungtól származik.
"de párszor kifejtettem, hogy ugyebár az evolúció kegyetlen, bele van kódolva a szenvedés, háborúk, versengés."
Az evolúcióban nincs semmi kódolva, a génjeinkben igen. Ez fogalomzavar pajtikám.
"Sokan mondják, nem lehet Isten, mert akkor nem tűrhetné el a temérdek szenvedést az emberi és állati világban egyaránt, ezt persze jól kimagyarázzák, csűrik, csavarják a hívők, de hiába, semmi értelme."
Millió teodicia létezik már a kérdés megválaszolására, nem megyek most bele mert a valláskritikában már milliószor lefutottuk ezt a kört az többi ateistával.
17. Igyekszel hülyének nézni, látom az igyekezetet és erőlködést.
Az Einstein-levéllel nem olyan rég futottam össze, ha láttam is régebben, már nem emlékeztem rá. De amikor ismét láttam, nekem ez így jött le:
- Nocsak, ez az Einstein ugyanarra jutott, mint magam is az évek során? Mik vannak!
---------------
"Nem az vagyok, csak ritkán látogatok át az ezotériába."
De láthattad, azt csak azért írtam, mert nem vettem észre, hogy a 10. válaszból idéztél. Alapvetően én nem hozzád akartam szólni (11.), eszerint a 10-re kellett volna írnom, de akkor viszont láttam volna a nicket és tudtam volna, hogy nem arról van szó. Akire én utaltam, anonim szokott siránkozni szinte hetente, állítólagos nyomorult élete miatt.
--------------------
"Azt ugye tudod, hogy a tudomány hivatalos álláspontja Istent illetően az, hogy se nem bizonyítani se nem cáfolni nem tudja azt."
Hagyjuk ezt, unalmas már, nem ez volt a kérdés. Az egy tudományos elvi megközelítés, miközben mélyen legbelül, valószínűleg nagyon sok tudós is már arra szavazna (mint magánvéleménye), hogy ugyan már, nincs ilyen, fizika van, a többi csak emberi kitaláció, sok ezer éves butaságok halmaza, maradványa.
--------------------
Hogy te is értsd, alapvetően a kérdésre válaszoltam, saját meggyőződésem és élettapasztalatom alapján:
- Nincs.
Utána mellékesen fűztem hozzá egy idézetet, hogy íme, itt van, milyen szimpatikus és találó megfogalmazás. Lehet, azért is okoz fájdalmat egyeseknek, miként kizökkent egy agymosott világból.
---------------
"Az evolúcióban nincs semmi kódolva, a génjeinkben igen. Ez fogalomzavar pajtikám."
Inkább úgy mondanám, hogy neked értelmezési zavarod, kényszeres okoskodásod, de engem ez nem hat meg. Keresztény tudósokra hivatkozni is irreleváns.
Egy középkori, ókori tudós alkothatott maradandót, hitétől függetlenül is valamilyen más szakmában, miközben a hitére hatott a korabeli agymosott világkép, ami beépült az emberek gondolkodásába. Ha akkor éltem volna, én is azt hittem volna.
Mint ahogy gyerekként, Kádár János "alatt" is azt hittem, hogy minden rendben van, közben csak agymosás áldozata voltam én is, amire később jöttem rá.
Az idő múlásával egyre kevesebb tudós dicsekszik ilyen álomvilágokkal, míg egyszer már szégyen is lesz bevallani, hogy ilyenekben hisz az ember, fikciókban.
"- Nocsak, ez az Einstein ugyanarra jutott, mint magam is az évek során? Mik vannak!"
Biztos hogy nem! Einstein köztudottan panteista volt, míg te ellenben ateista vagy. Szóval ha az összképet nézzük ez nem igazán jött össze.
"Hagyjuk ezt, unalmas már, nem ez volt a kérdés." Attól hogy unalmas még igaz. A tudomány nem tud mit kezdeni Isten létének vagy nem létének a kérdésével ezért szépen átpasszolta a filozófiának.
"Az egy tudományos elvi megközelítés, miközben mélyen legbelül, valószínűleg nagyon sok tudós is már arra szavazna (mint magánvéleménye), hogy ugyan már, nincs ilyen, fizika van, a többi csak emberi kitaláció, sok ezer éves butaságok halmaza, maradványa."
Ez xD
Akkor meg miért nem azt mondják? Vagy komolyan azt hiszed, hogy John Lennox matematikus azért kardoskodik annyit Isten léte mellett, mert csak?
https://www.youtube.com/watch?v=VMg0tM4AOQk&t=1s
Gondolod, hogy ez és a hozzá hasonló tudós emberek igazából azt gondolják, hogy a vallás butaság, de mégis oly erős vehemenciával védik azt. Na és miért tennének ilyet? Ezt még te sem gondolod komolyan..........
"Lehet, azért is okoz fájdalmat egyeseknek, miként kizökkent egy agymosott világból."
Itt semmilyen agymosás nincs. Nem kaptam keresztény nevelést, nem keresztény családból származom, nem jártam hittanra, és nem jártam egyházi iskolába. Teljesen magamtól találtam Istenre. Akkor meg milyen agymosásról beszélsz? Azt hiszed minden hívő úgy lesz, hogy ezt nevelik belé és csókolom? Nagy tévedésben élsz barátom.
Egyébként tudod mi a legjobb módszer az emberek irányítására és félrevezetésére? Azt ha elhiteted velük, hogy egy adott ideológia rendszer, (legyen az bármi) csak azért van, hogy ezzel irányítsák, befolyásolják az embereket. Pedig éppen ez a trükk benne, hogy az adott ideológiától elhatároljanak, így ezzel rejtett módon befolyásolva.
Tehát mikor azt mondják, hogy Isten, meg a biblia agymosás, azt csak azért találták ki, hogy a hozzád hasonló "egyszerű elméjű" emberkéket irányítsanak.
- A vallás, a biblia agymosás amit azért találtak ki hogy a hiszékeny embert ezzel irányítsák.
- Hoppá hát engem ezzel biztosan nem szednek rá. Nem is hiszek Istenben tovább.
Persze egy szennyvízmérnök úrtól nem meglepő, hogy nem képes a dolgok mögé látni.
19. "Tehát mikor azt mondják, hogy Isten, meg a biblia agymosás, azt csak azért találták ki, bla bla."
Megint magadból indulsz, nem mások tanításait követem. De ezt mindenki láthatja, aki gondolkodik, hogy a vallások nagyon sikeres agymosások.
"Azt hiszed minden hívő úgy lesz, hogy ezt nevelik belé és csókolom?"
Nem. Több oka is lehet, hogy valaki fantáziákban hisz.
Voltak például istentagadók is, aki bármi okból kómába került, oxigénhiányos látomásai támadtak, jött a nagy világosság, Jézussal vagy Szent Péterrel parolázott.
Az életét mondjuk megmentették, de ebből már úgy jött vissza, hogy istenhívő lett. Onnan kezdve már senki nem tudja neki megmagyarázni, hogy ezt az agykárosodás hatása, mivel hibás a processzor, ő másképp látja a valóságot, őszintén hiszi ezt.
Mellesleg nézd meg talán alaposabban, hogy ki kezdte megint a másik válaszoló sértegetését, személyeskedést? Szerintem az, akinek alacsonyabb az intelligenciája, valószínűleg.
Aki egy kérdést sem képes értelmezni, aki tereli a témát, offtopik módon. Olyasmikkel, amire például én sem lennék kíváncsi, hogy miket zagyválsz itt össze. Engem ez különösebben nem érdekel, te erőlteted másra a hülyeségeid, tolakodó módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!