Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez alapján a Szeretetláng...

Ez alapján a Szeretetláng Mozgalom, egy nagy kamu lenne?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=M3vxOP1_2AA

hosszú videó de nagyon érdemes megnézni, legalább kétszeres sebességgel

okt. 5. 22:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen. Hazugságra épül
okt. 8. 18:15
 2/7 A kérdező kommentje:
bővebben?
okt. 8. 22:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Mit bővebben? Ki van fejtve fél órában a videóban
okt. 16. 14:28
 4/7 A kérdező kommentje:
a te véleményed érdekel
okt. 20. 22:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Az nem sokat számít de legyen. Még a videó megnézése előtt is furcsa érzésem volt ezzel a mozgalommal kapcsolatban. Nem tudtam megindokolni miért. Meg úgy alapból az összes modern katolikus mozgalommal kapcsolatban ezt éreztem. Pl neokatekumenátus, karizmatikus megújulás stb. Nem éreztem azt az igazi katolikus lelkületet ami az elmúlt 2000 évet jellemezte. Azt az áhitatot mint egy régi misén vagy egy méltón bemutatót novus ordon. Inkább csak egy szép vidám vasárnapos protestáns istentisztelet feelinget. Ők nem beszélnek a bűnről, megtérésről, kárhozatról, démonokról. Mindig csak Isten végtelen irgalmát és szeretetét emlegetik (ami persze nagyon fontos, de az, hogy mit emelünk ki, az irgalmát vagy az igazságosságát máris nagyon sokat befolyásol az ember mentalitásán) A barokk templomokat giccsesnek tartják amik sértik a protestánsok érzékenységét. (pl veszprémi székesegyház esete) Állandóan csak ökumené meg környezetvédelem... Ez nem a katolikus út. Az a véleményem, hogy ez a sátán megtévesztése. Nem tartom rossz embernek egyáltalán sem ezeknek a mozgalmaknak a híveit sem a papokat akik ebben részt vesznek. És nem is mondanám senkinek hogy ne vegyen részt egy ilyen összejövetelen. Akár az is lehet hogy én tévedek. És még mindig jobb ha az Egyház on belül marad valaki egy ilyen mozgalomban mint letér egy hamis vallás útjára.
nov. 5. 23:49
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, nem lett volna baj ebből, csak ugye nem jöttek be a jövendölések
nov. 5. 23:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tanítanak tudtommal eretnekségeket, szóval nem beszélek le senkit hogy elmenjen hozzájuk. Simán elképzelhető, hogy valaki így tud egyházon belül maradni. Nekem csak a mentalitással van a problémám és a protestáns hangulattal, ami szerintem hosszú távon nagy károkat fog okozni a hívekben. De ez csak az én véleményem.
nov. 6. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!