Hogyan legyek szerzetes?
Figyelt kérdés
Évekig kerestem a helyem a nagyvilágban és végre rájöttem mi az amitől boldog lehetnék; a szerzetes élet. De még csak 17 vagyok és gondoltam a szüleim sem lennének odáig ha megtudnák ez fiúk hő vágya, de muszáj annak lennem, érzem hogy Isten hív!aug. 28. 06:14
1/4 anonim válasza:
Ne a szüleiddel foglalkozz amikor a saját jövődről van szó, az sosem vezet jó felé. Papnak lenni sokkal nagyobb kihívás lenne, a szüleid véleménye ahhoz képest lényegtelen. Mármint sokkal fontosabb dolgokat kell végigfuttatnod magadban, mint a szüleid véleménye.
2/4 anonim válasza:
Szerintem kezdésnek kezdj el meditálni. Ha megy a napi 1 óra vagy több, akkor kezdj el gondolkodni ilyeneken.
3/4 anonim válasza:
Kérdezd őket, milyen az életük, hogy lehet oda bekerülni.
4/4 anonim válasza:
Vannak hivatástisztázó lelkigyakorlatok, itt szerzetesekkel is találkozol, beszélgetsz. De érdemes először azt is végiggondolni, hogy melyik szerzetesrend lelkisége áll hozzád közel.
Én javaslom az Iránytű Hivatástisztázó Műhelyt. Itt nem csak egy adott szerzetesrend van, hanem több is. Illetve nem csak a szerzetesség iránt érdeklődőknek van, hanem minden fiatalnak, aki nem tuda még, hogy mi akar lenni (pap, szerzetes, házas). Októberben indulnak az alkalmak, itt tudsz a linken utánanézni, jelentkezni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!